HDP’den tartışma yaratan aday hakkında açıklama

Yayın tarihi: 28 Ocak 2019 Pazartesi 11:17 am - Güncelleme: 28 Ocak 2019 Pazartesi 11:17 am

HDP’nin Çınar eş başkan adayı Ozan Kardaş sosyal medya paylaşımları nedeniyle HDP tabanında büyük tepki çekmişti. HDP’nin ittifak yaptığı ‘Kürt Partileri’ arasında yer alan KDP-T’den açıklama geldi. KDP-T, “Aynı aday üzerinden devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

HDP’de Diyarbakır’ın Çınar adayıyla ilgili tartışma sürüyor. HDP’nin Çınar eş başkan adayı Ozan Kardaş’tı. HDP’nin Kürt partileri ile yaptığı ittifak kapsamında Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye’den (KDP-T) aday gösterilen Kardaş, sosyal medya paylaşımları nedeniyle partililerin tepkisini çekmişti.

HDP: TALEBİMİZİ İLETTİK, PARTİDEN GERİ DÖNÜŞ YOK

HDP’den alınan bilgilere göre gelen tepkiler üzerine HDP, KDP-T’den Çınar adayının değiştirilmesini ya da çözüm bulunmasını istedi. Bu talebe karşılık KDP-T ise sorunun çözümü için süre istedi. Ancak şu ana kadar nasıl bir çözüm bulunacağına ilişkin somut bir adım atılmadı. Artı Gerçek’e konuşan HDP’li yetkililer, “Biz adayın değiştirilmesine yönelik isteğimizi ilettik. Tabanın ve Çınar halkının yoğun talebi var. Yapılan paylaşımlardan dolayı tepkiler oldukça yüksek. Çınar adayını belirleyecek olan ittifak partisi şu ana kadar dönüş yapmadı. Sorunun çözüleceğini düşünüyoruz” bilgisini paylaştı.

KDP-T: AYNI ADAYLA DEVAM EDECEĞİZ

Artı Gerçek’e konuşan KDP-T Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş konuyla ilgili yeni bir gelişme olmadığını söyledi. ‘Çınar adayına tepkiler vardı. Aday değişikliğine gidecek misiniz?’ sorusuna Kardaş, “Şu anda öyle bir düşüncemiz yok. Aynı aday üzerinden devam edeceğiz. Herhangi bir değişiklik yok” cevabını verdi.

Ozan Kardaş aynı zamanda KDP-T Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş’ın oğlu. Bir dönem TRT Kurdi’de sunuculuk da yapan Kardaş, paylaşımlarının tepkiye neden olmasının ardından eski hesabını kapatmıştı. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Kardaş hakkındaki sözlerin gerçeği yansıtmadığını iddia etmişti. Tepkileri ise “İttifak ruhunu zedeleyici kasıtlı ifadeler” olarak tanımlamıştı