HDP’den oturma eylemi yapan aileler için Meclis’e açık çağrı: Köklü bir çözüm için…

Yayın tarihi: 8 Eylül 2019 Pazar 6:38 pm - Güncelleme: 8 Eylül 2019 Pazar 6:48 pm

HDP Diyarbakır İl Örgütü; il binası önünde oturma eylemi yapan ailelere ilişkin, Meclis’e açık çağrıda bulunarak “gelin, herkes elini taşın altına koysun; parlamento çatısı altında ortak bir heyet oluşturalım ve bu sorunlara köklü bir çözüm için hemen girişimlerde bulunalım. Savaş ve çatışmayı sonlandıracak, kayıp ve çatışma alanında bulunan bütün gençlerimizi ortak bir yaşama kavuşturalım” ifadelerine yer verildi.

HDP’nin Diyarbakır il ve ilçe yöneticileri hakkında soruşturma

HDP Diyarbakır İl Örgütü, il binası önünde çocuklarının dağa kaçırıldığını iddia ederek oturma eylemi yapan ailelere ilişkin basın açıklaması yaptı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları’nın okuduğu basın açıklamasında özetle şu ifadelere yer verildi:

Çocuğunun dağa kaçırıldığını iddia ederek HDP önünde eylemdeydi… Oğlu hapishanede intihara kalkıştı!

“Bilindiği üzere HDP’li 3 Büyükşehir Belediye Eş Başkanlıklarına kayyum atanması ile beraber partimize dönük geliştirilen baskı ve kriminalize yönelimleri devam ediyor. Gelişen gasp süreci ile beraber Diyarbakır il binamız önünde aileler tarafından bir oturma eylemi başlatılmıştır.

“Ailelerin oturmalarından rahatsız değiliz”

“Bu ailelerimizin il binamız önünde oturmaları, bizleri hiçbir şekilde rahatsız etmemiştir. Bundan kaynaklı bu ailelerimizin il binamız önünde dile getirdikleri talepleri, bizler Halkların Demokratik Partisi ve bileşenleri olarak savaş ve çatışmaların yaşandığı bu coğrafyada yıllarca dile getirdik. Bu coğrafyada yaşanan savaş, çatışma ve çözümsüzlüğe karşı daima onurlu barışı ve çözümü savunduk.

Annesinin HDP binasında ‘dağa kaçırıldı’ diye eylem yaptığı genç, Diyarbakır’da çıktı

“Özel savaş yöntemleri devreye sokuluyor”

“Savaşın ve çatışmanın derinleştiği bu dönemde çocuklarını kaybeden ve çocuklarını arayan ailelerimizin acıları üzerinden, özel savaş yöntemleri devreye sokulmuştur. Bu bağlamda partimizin önünde oturan ailelerimize, ziyaret ve destek verme adı altında kimi paramiliter unsurlarında devreye sokulduğunu bilmekteyiz.

“Tüm kesimleri duyarlı olmaya çalışıyoruz”

“Bununla beraber partimizi kriminalize etmeye ve kazanımlarımızı gasp etmeye dönük sergilenen tutum ve davranışları, parti olarak, bu gelişmelerin bilincinde olduğumuzu belirtiyoruz. Bu gelişmeleri kamuoyunun dikkatine sunuyor, demokrasi güçleri, demokratik barış ve çözümden yana olan tüm kesimleri duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Polisten oturma eylemi yapan ailelere yemek yardımı

“Gençlerimizi ortak bir yaşama kavuşturalım”

“Parlamentoda grubu bulunan bütün partilere açık çağrımızdır; gelin, herkes elini taşın altına koysun; parlamento çatısı altında ortak bir heyet oluşturalım ve bu sorunlara köklü bir çözüm için hemen girişimlerde bulunalım. Savaş ve çatışmayı sonlandıracak, kayıp ve çatışma alanında bulunan bütün gençlerimizi ortak bir yaşama kavuşturalım.”

Çocukları kaybolan aileler neden HDP binası önünde eylem yapıyor? HDP’den flaş açıklama: Polis yönlendiriyor