HDP’den Kılıçdaroğlu’nun adaylığı sorusuna yanıt

Yayın tarihi: 10 Ocak 2023 Salı 5:01 pm - Güncelleme: 10 Ocak 2023 Salı 5:01 pm

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı hakkındaki soruya yanıt verdi. Oluç, “Şu kişi aday olsun diye dayatma yapmayı siyasi saygı açısından uygun görmeyiz” dedi.

HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ile Saruhan Oluç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Parlamento Muhabirleri Derneği’ni (PMD) ziyaret ederek basın emekçilerinin gününü kutladı.

PMD Başkanı Kemal Aktaş, gündeme ilişkin de değerlendirmelerin olabileceğini hatırlatırken Meral Danış Beştaş, “Yapmayın ya biz gündem için gelmedik. Biz Çalışan Gazeteciler için geldik” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına HDP olarak nasıl baktıklarına ilişkin yöneltilen soruya HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, “Biz şunu hiç doğru bulmadık, bulmayız da. Altılı Masa’nın adayları hakkında konuşup, şu kişi aday olsun demeyi dışarıdan bir dayatma yapmayı siyasi saygı açısından da uygun görmeyiz. Elbette ki Kemal Kılıçdaroğlu, çok değerli bir ana muhalefet partisi lideri. Bizim açımızdan net. Bunu her zaman söyleriz. Ama adaylığı konusunda bir şey söylememiz Altılı Masa’ya da saygısızlık olur. Bu konuda o yüzden dikkatli davranmaya özen gösteriyoruz” yanıtını verdi.

Danış Beştaş da aynı soru üzerine “Bizim temel hattımız isimler üzerinde değil ilkeler üzerinde” dedi.

HDP’nin kapatma davasında Başsavcı Şahin delil olarak Diyarbakır annelerini gösterdi