HDP’den Hrant Dink cinayeti için araştırma önergesi

Yayın tarihi: 18 Ocak 2022 Salı 7:16 pm - Güncelleme: 18 Ocak 2022 Salı 7:16 pm

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Hrant Dink cinayetinin aydınlatılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) araştırma önergesi verdi. Önergede, Dink cinayetinin 15 yıldır aydınlatılmadığı vurgulanırken, “Hrant Dink cinayetinin karanlıkta bırakılması kabul edilemez” ifadeleri yer aldı.

HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç, Hrant Dink cinayetinin aydınlatılması için Meclis’e soru önergesi verdi. Cinayetin organize şekilde işlendiğinin ve davanın adaleti sağlayacak şekilde görülmediğinin vurgulandığı önergede şu ifadelere yer verildi:

“Hrant Dink cinayeti, üzerinden on beş yıl geçmesine karşın henüz aydınlatılmadı. Cinayet davası, Dink’i aramızdan alan karanlığı açığa çıkaracak, adalet sağlayacak biçimde işlemedi. Hrant Dink cinayetinin karanlıkta bırakılması kabul edilemez. Hrant Dink cinayetinin tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla Anayasa’nın 98’inci, TBMM İç Tüzüğü’nün 104’üncü ve 105’inci maddeleri uyarınca Meclis Araştırması açılması için gereğini arz ve teklif ederiz.”

Semra Güzel’in fotoğrafları HDP kapatma davası dosyasına eklendi