HDP’den ‘Gelecek Partisi’ iddialarına yanıt

Yayın tarihi: 23 Aralık 2019 Pazartesi 2:52 pm - Güncelleme: 23 Aralık 2019 Pazartesi 2:52 pm

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Yeni Akit’te yayınlanan Gelecek Partisi’nin bir toplantısına katıldığı yönündeki haberi yalanladı.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Gelecek Partisi’nin bir toplantısına katıldığı yönünde Yeni Akit’te yayınlanan haberi yalanlayarak, “ne partimin ne de benim, bir dönemin sabık Başbakanı’nın parti çalışmaları ile bir ilgimiz yoktur.” dedi.

20 Aralık tarihli Yeni Akit’te yayınlanan, “İşte Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek’i! Bakın kimlerle masaya oturdu” başlıklı haberde, “HDP’nin Grup Başkanvekili Saruhan Oluç’un da (toplantıda) bulunduğu öğrenildi” yönünde ifadeler yer aldığını belirten Oluç, açıklamasında şunları dile getirdi:

“Birincisi, belirtilen tarihte devam etmekte olan 2020 Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi Görüşmeleri esnasında partim adına TBMM’de Grup Başkanvekilliği görevimi yürütmekteydim. İkincisi, ne partimin ne de benim, bir dönemin sabık Başbakanı’nın parti çalışmaları ile bir ilgimiz yoktur. Yalan haber yapmayı, herkese çamur atmayı, gelenek olarak bellemiş olan bu paçavra, sınır tanımaksızın ve her gün Halkların Demokratik Partisi ve temsilcileri aleyhine gazetecilik meslek etiğini ve onurunu hiçe saymaktadır. Haber kisvesi altında yeni yalanları dolaşıma sokmaktadır. İktidara hizmet amacıyla yapılan bu kasıtlı ve manipülatif çalışmayı en sert biçimde kınıyor ve faillerini lanetliyorum.”