HDP’den Erbil saldırısı hakkında açıklama: Konsolosluk çalışanlarının hedef alınması asla kabul edilemez

Yayın tarihi: 19 Temmuz 2019 Cuma 3:11 pm - Güncelleme: 19 Temmuz 2019 Cuma 3:23 pm

HDP, Türk Başkonsolosluk görevlisinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili kınama mesajı yayınladı. Mesajda, “Yaygınlaştırılan çatışma siyasetinin sivil yaşam alanlarına taşırılmasını, nerede olursa olsun konsolosluk çalışanlarının hedef alınması asla kabul edilemez” ifadesine yer verildi.

Erbil’de Türk diplomatlara saldıran kişinin kimliği belli oldu

Türk Başkonsolosluk görevlisinin hayatını kaybettiği saldırıyı düzenleyenlerden birinin Diyarbakır nüfusuna kayıtlı 27 yaşındaki Mazlum Dağ olduğu ortaya çıktı.

HDP tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Erbil’de Türkiye’nin diplomatik misyon temsilcisine yönelik silahlı saldırıyı sert biçimde kınıyoruz. Yaygınlaştırılan çatışma siyasetinin sivil yaşam alanlarına taşırılmasını, nerede olursa olsun konsolosluk çalışanlarının hedef alınması asla kabul edilemez.”

“MİLLETVEKİLİMİZİN HEDEF ALINMASI AĞIR BİR PROVOKASYONDUR”

“Bu saldırı gerekçe gösterilerek, kardeşinin adı üzerinden bir milletvekilimizin hedef haline getirilmesi de ağır bir provokasyon girişimidir” açıklamasında bulunarak “Kimden gelirse gelsin, partimiz bu vahim saldırının karşısındadır. Beklentimiz, bu karanlık ve pek çok soru işaretini barındıran olayın bir an önce ve herhangi bir şüpheye yer bırakılmayacak şekilde aydınlatılması, faillerinin bulunması yönündedir. Bu saldırı gerekçe gösterilerek, kardeşinin adı üzerinden bir milletvekilimizin hedef haline getirilmesi de ağır bir provokasyon girişimidir ve asla kabul edilemez. Meselenin buraya vardırılmış olması da bu saldırıya ilişkin kaygı ve kuşkularımızı derinleştirmektedir.”