HDP’den belediye başkanlarına yönelik operasyon hakkında ilk açıklama

Yayın tarihi: 21 Ekim 2019 Pazartesi 12:19 pm - Güncelleme: 21 Ekim 2019 Pazartesi 12:20 pm

Sabah saatlerinde HDP’li başkanların gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama yapan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, “İsterseniz tüm kalkan ve TOMA’larla ablukaya alın, biz fikirlerimizi söylemekten vazgeçmeyeceğiz” dedi. Oluç, muhalefet partilerine de çağrıda bulunarak, “maalesef iktidarın bu politikaları karşısında sağlam bir duruş sergilemedikleri için topluma bu iktidarın alternatifi olabileceği mesajını veremediler.” ifadelerini kullandı.

HDP’li belediyelere operasyon! Mızraklı’nın da içinde olduğu başkanlara gözaltı

Kayyum atamasıyla görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Kayapınar Belediyesi Eş Başkanı Keziban Yılmaz, Diyarbakır’ın Bismil İlçe Belediye Eş Başkanı Gülcan Özer ile Kocaköy Belediye Eş Başkanı Rojda Nazlıer sabah saatlerinde evlerine yapılan polis baskınıyla gözaltına alındı. HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, gözaltılara Meclis’te yaptığı basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Oluç’un açıklamalarından satır başları şöyle:

“Baskılar gözaltılarla bitmiyor. Baskılar, iktidarın savaş politikaları karşısında faaliyetlerimizi engelleme girişimleriyle sürüyor.”

“İktidar, insanların fikirlerini açıklamasından ve kendisinin eleştirilmesinden korkuyor. İsterseniz tüm kalkan ve TOMA’larla ablukaya alın, biz fikirlerimizi söylemekten vazgeçmeyeceğiz.”

“Yüzlerce insan canını kaybetti. Hem içeride hem dışarıda düşmanlık tohumları ektiniz. BM’nin verdiği kaynaklar 165 binin üzerinde, yerel kaynakların verdiği bilgiye göre de 300 binin üzerinde insan evlerinden oldu. Toplumsal barışı her geçen gün biraz daha zedeliyorsunuz. ülkenin her yerinde ilişkilerin yara almasına neden oluyorsunuz. Peki ekonomideki kötü gidişi mi engellediniz bu şekilde? bir şey yaptınız ve bunu bilerek yaptınız. Yoksulluğun konuşulmasını engellemeye çalıştınız. Savaşın genç işsizlere faydası oldu mu?”

“Muhalefet partilerine iki çift laf söylemek istiyorum”

“Savaş çıkınca insanlar borçlarından kurtuldu mu? Savaş politikaların işsizlikler için bir faydası oldu mu? Emek sömürüsü her geçen gün arttı.”

“Muhalefet partilerine iki çift laf söylemek istiyorum maalesef iktidarın bu politikaları karşısında sağlam bir duruş sergilemedikleri için topluma bu iktidarın alternatifi olabileceği mesajını veremediler. İktidarın alternatifi bir demokratik siyaset var mesajını veremediler. Dış politikalarda iktidar partilerinden çok bir farkları olmadığı fikrini, topluma vermiş oldular.”

“Siz o bölgede demokratik bir değişim yaratma planınızdan mutlaka vazgeçmelisiniz. Orada yaşayan insanların yerlerinden edilerek oraya başka insanların taşınması hedefinden vazgeçmelisiniz. Suriye’deki Kürtlerin yüzde 70’e yakını bu bölgede yaşıyor. Oradaki Kürtleri Mars’a mı Afrika’ya mı göndermek istiyorsunuz? Demografik yapı değişimi uluslararası alanda suçtur. Türkiye’nin bu iktidarın doğru politikalara yönelmesi gerekiyor.”

“Çatışmaların durması açısından ayrın son gün olmamalıdır. Meseleler diyalogla, müzakere masasında çözümü için adımlar atılmalıdır. Savaş asla sorunların çözümü iç.in bir vizyon değildir. IŞİD dünya halkları açısından büyük bir tehlikedir. IŞİD’i yeniden operasyon alanına girmesini dağlayacak, onları güçlendirecek hiçbir adım asla ve asla atılmamalıdır. “