HDP’den ‘bakanlık talebi’ tartışmalarına net yanıt

Yayın tarihi: 10 Mart 2023 Cuma 12:32 am - Güncelleme: 10 Mart 2023 Cuma 12:04 pm

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Millet İttifakı’ndan bakanlık talebi istendiği yönündeki iddialara yanıt verdi. Oluç, “Hiçbir bakanlık pazarlığı yapmadık bugüne kadar. Böyle bir pazarlık içinde olmayı doğru bulmayız zaten.” dedi.

TELE1’de Gökman Karadağ’ın sunduğu Açıkça programında konuşan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Millet İttifak’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP’nin görüşmesine yönelik açıklamalarda bulundu. Oluç, “Önerilerimizi ve değerlendirmelerimizi iletmiş olacağız. Bu bir koşul gibi ele alınamaz.” ifadelerini kullandı.

Oluç, şunları söyledi:

Bir diyalog kurma demokratik tehammüller açısından önemli. Meclis’in üçüncü büyük partisi ayrıca milyonlarca seçmeni temsil eden bir parti. Milyonlarca seçmeni olan bir partinin görüşlerini, politikalarını ve önerilerini dinlemek yeni dönemde bunların nasıl uygulanacağına dair bir değerlendirme yapmak son derece demokratik. Bunda garipsenecek hiçbir şey yok bizim de yaklaşımımız bu. Meclis’te bütün partiler birlikte çalışıyoruz. Birlikte komisyonlar oluşturuyoruz. Kanun tekliflerini birlikte tartışıyoruz.

Eş Genel Başkanımız Mithat Sancar’ın işaret ettiği konu olarak sayın Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Başkanı ile değil Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayıyla görüşmüş olacağız. Önerilerimizi ve değerlendirmelerimizi iletmiş olacağız. Bu bir koşul gibi ele alınamaz. Doğal olan süreç devam ediyor.

HDP’nin masadaki altıncı parti olarak bulunma amacı hiçbir zaman olmadı. Millet İttifakı’na dahil olma gibi bir tartışma hiçbir tartışma yapmadık. Tabii ki ittifaklar arası görüşmelere açığız. Hiçbir bakanlık pazarlığı yapmadık bugüne kadar. Böyle bir pazarlık içinde olmayı doğru bulmayız zaten. Türkiye’deki otokratik sistemden uzaklaşmaya ve demokratik bir değişime ihtiyaç var.

Kılıçdaroğlu: Elbette HDP’yi ziyaret edeceğim