HDP’den Bahçeli’ye Demirtaş yanıtı: Onun hakkında konuşmak mafya sevicilerin haddi değildir

Yayın tarihi: 24 Kasım 2020 Salı 11:37 pm - Güncelleme: 24 Kasım 2020 Salı 11:37 pm

Halkların Demokratik Partisi, Selahattin Demirtaş’ı hedef alan Devlet Bahçeli’ye yanıt verdi. HDP tarafından yapılan açıklamada “Mafyadan medet uman iktidar ortağının Demirtaş hakkında söylediklerinin bir hükmü yoktur.” denildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı hedef alan alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, HDP’den yanıt gecikmedi.

HDP’nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda “Demirtaş hakkında konuşmak mafya sevicilerin haddi değildir.” denildi.

Söz konusu paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

“Susurluk çetelerinin artığı mafyadan medet uman, onlarla işbirliği yapan iktidar ortağının Demirtaş hakkında söylediklerinin hiçbir hükmü yoktur. Demirtaş, Türkiye halkları için bedel ödemekte olan onurlu bir siyasetçidir. Onun hakkında konuşmak mafya sevicilerin haddi değildir.”

NE OLMUŞTU?

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, Demirtaş hakkında ağır ithamlarda bulunmuştu. Bahçeli, konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bu terörist Demirtaş sevdasının taraftar ve yaygınlık kazanması hayra alamet bir durum da değildir. Halen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olan siyaset eskisi bir şahsın, televizyona çıkıp Sorosçu Osman Kavala ile terörist Demirtaş’a güzellemeler yapması kelimenin tam anlamıyla çarpıklık, hatta ahmaklıktır. Bu şahsın, iki suçlunun serbest bırakılmasını istemesi suçluyu övmektir, suça iştiraktir, ihanete yataklıktır. Terörist Demirtaş’ı ve Kürt kökenli kardeşlerimizi tanımak için ‘Devran’ isimli hikâye kitabının okunmasını öneren bu gafil terör propagandasını alenen, milletimizin gözünün içine baka baka yapmıştır. Sayın Arınç, biz Kürt kökenli kardeşlerimizi bir teröristin anlatıldığı kitaptan değil, hayatın bizatihi içinden, milletimizin şerefli mensubu olmalarından, anıda, acıda ve gelecekte birlikte olmamızdan tanıyor ve onlara baktığımız zaman tıpatıp kendimizi görüyoruz.”