HDP’den altılı muhalefet zirvesiyle ilgili açıklama

Yayın tarihi: 12 Şubat 2022 Cumartesi 11:05 pm - Güncelleme: 12 Şubat 2022 Cumartesi 11:44 pm

Altı muhalefet partisi liderinin Ankara’daki buluşmasına ilişkin konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar “Kim ki HDP’yi düşmanlaştırır onun AKP ve MHP’den farkı yoktur” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar,  Mardin’in Nusaybin ilçesinde bir düğün salonunda düzenlenen partisinin 4. Olağan İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada altı parti liderinin Ankara’da buluşmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Geleceği birlikte inşa etmek için en geniş demokrasi ittifakını kurmak zorunda olduklarını söyleyen Sancar, bugün yine ittifaklar meselesinin gündemde olduğunu belirtti. Politikalarını aylardır anlattıklarını ifade eden Sancar, şöyle konuştu:

“Diyoruz ki parlamento seçimlerine kendi ittifakımızla gireceğiz, en geniş demokrasi ittifakıyla gireceğiz. Ama cumhurbaşkanlığı seçimi için de bütün muhalefet partileriyle diyalog ve müzakere istiyoruz. Eğer muhalefet partileri bizlerle geçiş sürecini, önümüzdeki dönemin temel ilkelerini, seçime kadar olan dönemdeki haksızlıkların ve tahribatların tamiri konusunu müzakere ederlerse ortak aday fikrine de açığız.

‘DİYALOG GÖRÜŞME, TARTIŞMA İYİDİR AMA…’

Bugün 6 muhalefet partisinin başkanları bir araya geliyor, gelsinler çok iyi yapıyorlar. Diyalog, görüşme, tartışma iyidir. Ama HDP’yi yok sayan, bu diyalogda HDP’yle ilişki kurmayı HDP’yle müzakere yürütmeyi planına koymayan bir anlayışın Türkiye’ye nasıl bir gelecek vadettiğini de açıklaması gerekiyor. HDP’yle diyalog içinde olmak, mutabakat aramak şarttır. Kim ki HDP’yi düşmanlaştırır onun AKP ve MHP’den farkı yoktur. HDP’ye düşmanca yaklaşan herhangi bir partinin Türkiye’de kendini muhalefet gücü saymaya da hakkı yoktur.”

Ankara’da muhalefetten tarihi buluşma

‘KÜRTSÜZ BİR İTTİFAK OLABİLİR AMA MİLLETİN İTTİFAKI OLAMAZ’

HDP’nin davet edilmemesine bir tepki de HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya’dan geldi. Kaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Kürtsüz bir ittifak olabilir ama milletin ittifakı olamaz. Yarınlar yalnızca Türk’ü değil, bütün Türkiye’yi kucaklayan, kurucu bir ortak iradenin olacak” dedi.