HDP’den Ahmet Şık’a Kılıçdaroğlu tepkisi: Yanlışa hizmet eder

Yayın tarihi: 20 Mayıs 2022 Cuma 3:06 pm - Güncelleme: 20 Mayıs 2022 Cuma 6:14 pm

“Kılıçdaroğlu’nun Alevi olmasının Türkiye toplumu ve siyaseti için bir mesele olduğunu kavrayarak hareket etmek gerekiyor” diyen TİP Milletvekili Ahmet Şık‘a HDP’den tepki geldi.

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Ahmet Şık, Medyascope’ta katıldığı bir programda 2023 seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şık’ın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili yaptığı yorum sosyal medyada tartışma başlattı. Şık aday profiline ilişkin konuşurken Kılıçdaroğlu’nun Alevi kimliğinin iktidarın yapabilecekleri göz önüne alındığında “düşünülmesi gereken” bir şey olduğunu iddia etti.

Şık, adaylık için 4 ismin konuşulduğunu, bunlardan en güçlü ismin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğunu söyledi.

Şık, “Kemal Kılıçdaroğlu’nın, Alevi olmasının Türkiye toplumu ve siyaseti için bir mesele olduğunu kavrayarak hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum. Hiç kimse ‘iktidar oradan söz kurmaz’ diye düşünmesin. Bakın bu öyle kötü bir iktidar ki bize her gün Madımak’ı yaşatabilecek bir iktidar” dedi.

Ahmet Şık’tan tepki çeken Kılıçdaroğlu yorumuna açıklama

‘ALGIYA HİZMETTEN BAŞKA BİR ŞEYE YARAMAZ’

Şık’ın bu sözleri kısa süre içerisinde sosyal medyada tartışma başlattı. HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu da Şık’ın bu sözlerine sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. Kenanoğlu, Twitter hesabından şunları kaydetti:

“Ahmet Şık’ın Alevi kimliği üzerinden yaptığı Kılıçdaroğlu değerlendirmesi algıya hizmetten başka bir şeye yaramaz. Bir siyasetçi olarak görevimiz bu tür algıları yıkmak olmalıdır. Birebir değerlendirmelerimiz olabilir fakat kamuoyuna açık söylemler sade yanlışa hizmet eder.”