HDP’de ‘AKP ile uzlaşma’ tartışması

Yayın tarihi: 30 Haziran 2021 Çarşamba 12:55 pm - Güncelleme: 30 Haziran 2021 Çarşamba 1:09 pm

HDP’li Erol Katırcıoğlu’nun ‘AKP ile uzlaşma’ açıklaması parti içinde tartışmaya yol açtı. Katırcıoğlu’na eski HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve HDP MYK üyesi Veli Saçılık’tan tepki geldi.

HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden’la yaptığı görüşme ve ‘AKP ile uzlaşma’ konusunda tartışma yaratan açıklamalarda bulundu.

Katırcıoğlu, Biden’ın Erdoğan’la görüşmesinde “Demokrasiye yönelik adımlar atarsanız size destek veririz” dediğine dair duyumlar aldıklarını belirterek, AKP ile yeniden bir ‘çözüm süreci’ başlatılırsa uzlaşabileceklerini söyledi.

“FAŞİZMLE UZLAŞMA OLMAZ, NOKTA”

Katırcıoğlu’nun açıklamalarına parti içinden tepki geldi. Eski HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, sosyal medya hesabından Katırcıoğlu’na isim vermeden yüklendi, “Faşizmle uzlaşma olmaz, nokta. Gerisi lafügüzafdır…” ifadelerini kullandı.

HDP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Veli Saçılık ise sosyal medyadan Katırcıoğlu’nun tartışma yaratan açıklamalarıyla ilgili paylaşımına, “Bu tartışma HDP’ye yarayacak bir tartışma değil. HDP, Saray Rejiminin demokratikleşme ihtimali üzerinden bir tartışma yürütmez” diye yorum yaptı.