HDP yöneticilerine ‘intikam timi’ imzalı tehdit mesajları

Yayın tarihi: 6 Ocak 2019 Pazar 2:03 pm - Güncelleme: 6 Ocak 2019 Pazar 2:03 pm

Konuya ilişkin bilgi veren HDP Hukuk Komisyonu Üyesi ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, her seçim dönemide iktidar tarafından hedefe konulduklarını hatırlatarak, “Bir parti üyemizin tırnağı dahi kanarsa bunun sorumlusu AKP’dir” dedi.

‘FARKLI ORGANİZASYONLARIN HAZIRLIĞI’

Tehdit maillerinin gelmesi sonrası araştırma yaptıklarını ve partilerinin üst düzey yönetici kademelerine kadar maillerin gönderildiğine dikkat çeken Başaran, “Bu kadar kutuplaştırılmış bir toplumda bu tehditleri dikkate alıyoruz” diyerek, yasal işlemlere başladıklarını söyledi. Maillerin kendilerine sorumluluk atfedilen bir grup tarafından gönderilmiş olabileceğine dikkat çeken Başaran, “Partimize ve çalışanlarımıza dönük her seçim öncesi hedef gösterilme ve linç edilme politikası uygulandı. Kutuplaştırıcı siyaset dilini gördüğümüz ise bu belli bir grubun işi olabileceği gibi farklı organizasyonların hazırlığı da olabilir” diye değerlendirdi.

‘YASAL KARŞILIĞI OLMALIDIR’

Demokratik hukuk devletlerinde milyonların oyunu almış bir partiye yapılacak bir tehdidin yasal olarak en ağır şekilde yargılanıp gerekli cezanın verilmesi gerektiğini ifade eden Başaran, “Milyonların oyunu alan bir partiye yapılan tehditlerin yasal bir karşılığı olmalıdır. Biz yasal başvurularımızı yapacağız, fakat devlet nasıl bir duruş sergileyeceği önemlidir. Bunlarla ilgili soruşturma mı açılacak yoksa iktidar tarafından milliyetçiliği topluma körüklemeye devam mı edecek?” diye sordu.

Partilerinin her seçim öncesinde hedef gösterildiğini vurgulayan Başaran, “AKP’nin belli bir politikası var. Halka partimizin zorla oy topluyor algısı yaratacak argümanları kullanarak bir algı yaratıyor. Bu psikolojik olarak da kanıtlanmış bir şeydir. AKP kendi yaptıklarını bizim üzerimizde tanımlama ruh hali içindedir. AKP tüm zor aygıtları ile toplumdaki en küçük biriminden en üst birimine kadar toplumun tercihlerini değiştirme noktasında hareket ediyor. Polisi, askeri, valisi ile bunları yapıyor. Binlerce partilimizin tutuklu olması, yüzü aşkın belediyeye kayyum atanmış olması, milletvekillerinin tutuklu olması eş başkanlarının da tutuklanması zor aygıtının kullanıldığının net göstergesidir” dedi. (Mezopotamya Ajansı-Metin Yoksu)