HDP’ ye silahlı saldırı düzenleyen kişi serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 3 Ocak 2022 Pazartesi 3:58 pm - Güncelleme: 3 Ocak 2022 Pazartesi 4:36 pm

İstanbul’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bahçelievler İlçe Örgütü binasına bıçaklı ve silahlı saldırıda bulunan Muhammed Eren Sütçü çıkarıldığı mahkemenin ardından serbest bırakıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bahçelievler İlçe Örgütü binasına bıçaklı ve silahlı saldırıda bulunan Muhammed Eren Sütçü, emniyet işlemleri ardından Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. “Silahla tehdit ve yaralama” suçundan savcılıkta ifadesi alınan saldırgan, tutuklama talebiyle 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

3’üncü Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkartılan saldırgan, serbest bırakıldı.

HDP’DEN KARARA TEPKİ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla silahlı saldırganın serbest bırakılması kararına tepki göstererek, “Bahçelievler İlçe Örgütümüze silahlı saldırıda bulunan saldırgan serbest bırakıldı. Bu karar, katillerin sırtının sıvazlandığının ve saldırganların teşvik edildiğinin göstergesidir. Bu organize suç ve suç ortaklıkları karşısında sessiz kalmayacağız, mutlaka hesap soracağız” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Sütçü, 28 Aralık’ta HDP İlçe Örgütü binasına yaptığı silahlı ve bıçaklı saldırıda iki parti üyesi yaralanmıştı. Saldırı ardından gözaltına alınan saldırgan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Soruşturma dosyasına gizlilik kararı getirilmesinin ardından saldırganın gözaltı süresi 4 gün daha uzatılmıştı.

‘Maske Kimsin Sen?’ programı izleyenleri ikiye böldü! Yandaş A Haber’den ‘satanizm’ suçlaması