HDP start verdi: Bu gidişatı durduracağız

Yayın tarihi: 7 Temmuz 2020 Salı 1:32 pm - Güncelleme: 7 Temmuz 2020 Salı 1:32 pm

HDP, Demokratik Mücadele Programının ikinci aşaması “Demokrasi Buluşmaları” için start verdi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Meclis’te yaptığı açıklamada, “İnşa konusunda güçlerimizi birleştirirsek bu gidişatı durduracağız. Özgürlükler mutlaka kazanılacaktır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 8 Temmuz’da başlayacakları Demokrasi Buluşmaları için Meclis’te bir basın açıklaması düzenledi. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile milletvekillerinin katıldığı açıklamada, “Hep birlikte savunmayı savunuyoruz” önlüğüyle çoklu baro teklifine karşı direnen avukatlar selamlandı.

‘7 HAZİRAN 2015’TEN BERİ İNTİKAM SALDIRISI’

Mithar Sancar tarafından yapılan açıklamada, ‘Edirne’den Hakkari’den Ankara’ya olan “Darbelere Karşı Demokrasi” yürüyüşümüzü sonlandırdık. Şimdi de Ankara’dan Türkiye’nin dört bir yanına buluşma yapıyoruz. Yürüyüşümüz esas olarak bir itirazı dinlendirmek içindi. Adaletsizliğe itiraz ediyorduk, şimdi de despotluğa itiraz ediyoruz. Baskıya itiraz ediyoruz, yasaklara itiraz ediyoruz. İnançlar arasında ayrımcımığa itiraz ediyoruz. Özgürlüğü inşa etmek için buluşturmalar gerçekleştireceğiz. Doğanın talanına itiraz ediyoruz. Bu iktidar, intikamcıdır. Kontrol edemediği kesimlerden intikal anlamak için itiraz ediyor. 7 Haziran 2015’ten beri intikam saldırıları gerçekleştiriliyor” denildi.

“Çoklu baroyu” öngören yasa teklifine karşı Sancar, “Bu iktidar kontrol edemediği alanları kapatmaya getirecek düzenlemeler yapmaya yönleniyor. Burada asıl amaç toplumu savunmasız bırakmaktır. Bu yasa teklifine karşı Genel Kurul’da da güçlü şekilde mücadele edeceğiz” dedi.
Sancar, “Bu yargı eksik yargı değil, bu yargı yargı değil. Buna mahkum değiliz. Bunu değiştirecek gücümüz vardır. İnşa konusunda güçlerimizi birleştirirsek bu gidişatı durduracağız. Özgürlükler mutlaka kazanılacaktır” ifadelerini kullandı.

HDP’li Buldan duyurdu: 8 Temmuz’da başlıyor