HDP: Şimdiden gizli hazırlıklar yapılıyor

Yayın tarihi: 28 Nisan 2020 Salı 2:30 pm - Güncelleme: 28 Nisan 2020 Salı 2:30 pm

Koronavirüse karşı alınan önlemlere ilişkin açıklamalarda bulunan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, günlük test sayısının azalmasına dikkat çekti. Beştaş, “Vaka sayısını az göstermek amacıyla test sayısı günden güne azaltılıyor” dedi.

Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş,  “Bir kere neden günden güne yapılan testler azalıyor bunun cevabını hala bilmiyoruz, cevap derhal verilmelidir” dedi.

‘TÜRKİYE, DURUMUN VAHİM OLDUĞU ÜLKELERİ ÇOKTAN GEÇTİ’

Beştaş’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Sayının daha az gösterilmesi için test sayılarında bir azalma söz konusu. Amaç diğer ülke oranlarını geçmek bunu anlıyoruz. Ancak oransal olarak bakıldığından Türkiye, İran, Çin ve benzeri durumun daha vahim olduğu ülkeleri çoktan sayı olarak geçmiş ve maalesef ABD ile yarışır vaziyete gelmiştir.

‘ŞİMDİDEN GİZLİ HAZIRLIKLAR YAPILIYOR’

Mart ayının ortasında Türkiye’de hayat askıya alınmışken çöken ekonomiyi kurtarmak için şimdiden gizli hazırlıklar yapılıyor. Bu söylemler, hayatın normal akışına zemin hazırlamak için geliştirilen söylemlerden ötesi değildir aslında. Ekonomisiyle, eğitim ve sağlık sistemiyle, yargı sistemiyle zaten halka güven vermeyen iktidar, pandemi sırasında tamamen dengesini kaybetmiştir. Bozulan dengeyi bir nebze onarmak adına ise ise insanların ölümleri göze alınarak sosyal yaşam düzenlenecek AVM’ler açılacak.

‘ERDOĞAN’IN PUANI ARTIYOR’ SÖZÜNE TEPKİ

AKP milletvekilinin ‘Erdoğan’ın puanları artıyor’ sözü siyasi aymazlık, büyük bir saygısızlıktır. AKP iktidarının her krizi fırsata çevirdiğini defalarca söylemiştik. Korona krizi halk sağlığını tehdit etmeye devam ederken AKP Milletvekili Ramazan Can’ın, “Erdoğan’ın puanları artıyor” demesi kelimenin tam anlamıyla siyasi aymazlık, halka karşı yapılan büyük bir saygısızlıktır.

Bu iktidarın tek derdi oy ve algı; salgın, işsizlik, açlık umurlarında bile değil. Korona grafiğine değil tek adamın algı grafiğine bakmayı tercih ediyorlar.

‘UTANMASALAR GÜNLÜK ALGI GRAFİĞİ YAYINLAYACAKLAR’

Utanmasalar günlük algı grafiği bile yayınlayacaklar. Ama merak etmesinler halkın AKP ile ilgili algısı gayet nettir, bu iktidarın gerçek yüzünü bu salgın süresinde herkes gibi halk da gayet iyi ve net bir şekilde gördü. Bu algı öyle bir aşamaya geldi ki bu algı sayesinde AKP iktidarı ilk seçimde gidecek. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ve sandıkta bunun cevabını çok net bir şekilde görecekler.

Halkına bir maske dağıtmaktan aciz bir iktidar var karşımızda. Hükümet bu beceriksizliği örtmek için İsveç’e özel ambulans uçak gönderiyor ve günlerdir de bütün kanallarda yandaş medyada da bunun şovunu yapmaktan da bir nebze olsun ar etmiyorlar. Pandemiyle değil toplumla mücadele eden bir iktidar, bir İçişleri Bakanı’yla karşı karşıyayız.

Şu anda Meclis’teyiz ve Meclis’te çok çok sınırlı sayıda insanla Meclis sözde açık tutuluyor ama Genel Kurul çalıştırılmıyor. Bu dönemde halkın temsilcisi olan vekiller çalışmıyor. Halbuki çare üretmesi gereken en önemli ve birinci sıradaki mekanizma tabii ki parlamentodur. Bu iktidar yüzüncü yılında halka parlamentoyu kapatmıştır, vekilleri çalıştırmamaktadır. Bunun sebebi nedir? Sorunlar konuşulmasın, iktidara dönük eleştiriler yapılmasın ve gerçekler ortaya çıkmasın diye Meclis kapalı tutuluyor. Biz bir kez daha Meclis’in derhal toplanmasını, Genel Kurul çalışmasına başlamasını, krizin boyutları ile ilgili toplumsal sonuçları ile ilgili çalışmaya başlaması gerektiğini belirtiyoruz.”