HDP önünde eylem yapan Anne: Müge Anlı’nın programına başvurdum, sonuç alamayınca buraya geldim

Yayın tarihi: 10 Eylül 2019 Salı 9:42 am - Güncelleme: 10 Eylül 2019 Salı 10:24 am

Diyarbakır’da HDP binası önünde bekleyen annelerden Ayten Elhamam, çocuğunun kaybolmasıyla ilgili şüphelendiği kimsenin olmadığını belirterek, ATV’de yayınlanan Müge Anlı’nın programından bir sonuç alamayınca çok sayıda kameranın bulunduğu HDP binası önüne geldiğini söyledi.

Çocuğunun dağa kaçırıldığını iddia ederek HDP önünde eylemdeydi… Oğlu hapishanede intihara kalkıştı!

2 Eylül’den bu yana çocuklarının dağa gönderildiğini iddia eden aileler, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü binası önündeki eylemleri sürüyor. Ailelerle birlikte Anadolu Ajansı (AA) ve televizyon kanalları ATV, A Haber gibi yayın organları da her gün parti binası önünde bekliyor.

HDP binası önündeki eyleme yeni katılan annelerden Ayten Elhamam Mezopotamya Ajansı’na verdiği röportajda 2 yıl önce “İşe gidiyorum” diye evden ayrılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan oğlu Bayram Elhamam (20) için HDP binası önüne geldiğini açıkladı. Elhamam, elinde oğlu Bayram’ın bir fotoğrafıyla geldiği HDP binası önünde birçok televizyon ve haber ajansına “Şüphelendiğim kimse yok” diye açıklama yaptı. Önce kayıp başvurusu yapan, bir sonuç alamadığından çeşitli televizyon ve ajanslara çıkan ve ATV’de yayınlanan Müge Anlı’nın programına başvuran Elhamam, buralardan bir sonuç alamayınca çok sayıda kameranın bulunduğu HDP binası önüne geldi.

Annesinin HDP binasında ‘dağa kaçırıldı’ diye eylem yaptığı genç, Diyarbakır’da çıktı

“Ben de burada bu annelere katıldım, çünkü burada basın çok”

Elhamam, geliş nedenini şöyle anlattı:

“Oğlumun siyasetle bir alakası yok. Ben de burada bu annelere katıldım, çünkü burada basın çok. Belki bir gören olur diye. Şüphelendiğim kimse yok. Umarım sizin aracılığınızla bir haber alırız. Ben de burada bu annelere katıldım, hani basın burada çok, belki bulunur. Oğlum için buradayım. Buraya geldim, ne bileyim belki burada da gören, duyan olur. Şüphelendiğim kimse yok, çünkü ben oğlumu işe yolculadım. Bekliyoruz inşallah bir gören, duyan olur, bize haber verir.”

HDP’den oturma eylemi yapan aileler için Meclis’e açık çağrı: Köklü bir çözüm için…