HDP: Ne Millet İttifakı ne de iktidarla bir bakanlık pazarlığı yok

Yayın tarihi: 21 Mayıs 2021 Cuma 1:16 pm - Güncelleme: 21 Mayıs 2021 Cuma 1:23 pm

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, HDP’nin bugüne kadar ne Millet İttifakı ne de iktidar ile bir bakanlık pazarlığının olmadığını söyledi.

Siyasette eski CHP’li vekil Dursun Çiçek’in “Cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı’nın kazanması için ikinci turda HDP’ye bir iki bakanlık vadedilebilir” açıklamasıyla başlayan ‘bakanlık’ tartışmasına ilişkin HDP’den açıklama geldi.

Medyascope’tan Ferit Aslan’a konuşan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Tayip Temel, partinin bütün yetkili kurumlarında yer alan birisi olarak HDP’nin bugüne kadar ne Millet İttifakı ne de iktidar ile bir bakanlık pazarlığının olmadığını söyledi. Temel, HDP’nin eş genel başkanlarının heyetler halinde bugüne kadar Millet İttifakı’nda yer alan partiler ile yaptığı hiçbir görüşmede seçim ittifakının da konuşulmadığını ifade ederek, kendilerine bugüne kadar ittifaka dahil olmaları için bir davet gelmediğini de sözlerine ekledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yapılan saldırıyı da kınadıklarını söyleyen Temel, geçmişte bunu benzer saldırının HDP ve CHP lideri Kılıçdaroğlu’na da yapıldığını hatırlattı.

TIKLAYIN – HDP’den Abdulkadir Selvi’nin sözlerine yalanlama