HDP ‘Komünist Başkan’ın karşısına aday çıkarttı

Yayın tarihi: 31 Ocak 2019 Perşembe 2:38 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2019 Perşembe 2:53 pm

‘Komünist Başkan’ Fatih Maçoğlu’nun adaylığını ilan ettiği Tunceli’de HDP ‘Dersim Devrimci Güçbirliği’ adıyla aday çıkarttı. ‘Dersim Devrimci Güçbirliği’ni Emek Partisi (EMEP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Partizan destekleyecek.

Dersim Devrimci Güçbirliği, belediye eşbaşkan adaylarını açıklamak ve tanıtmak için Dersim Düğün Salonu’nda program düzenledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, Partizan temsilcileri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Halide Türkoğlu, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Demokratik Aleviler Derneği (DAD) yöneticileri, HDP milletvekilleri, DBP ve HDP PM üyeleri programa katıldı. HDP çatısı altında seçimlere girecek olan Dersim Devrimci Güçbirliği’nin merkez ve ilçe belediye eş başkanları tanıtıldı.

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Türkiye Komünist Partisi (TKP) Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun (SMF) güç birliğiyle Dersim Demokratik Halk Dayanışması (DDHD) oluşturuldu. Dersim Demokratik Halk Dayanışması Tunceli merkezde ‘Komünist Başkan’ Fatih Maçoğlu’nu aday gösterirken Tunceli’nin ilçelerinde de aday çıkardı. Dersim Demokratik Halk Dayanışması TKP adayıyla seçimlere katılacak.

HDP’NİN ADAYLARI

Dersim Devrimci Güçbirliği’nin belediye eşbaşkan adaylarının isimleri şöyle:

Tunceli: Nurşat Yeşil, Hıdır Demir

Pertek: Mustafa Taşkale

Mazgirt: Ali Ekber Saratlı

Mazgirt Akpazar Beldesi: Orhan Çelebi, Songül Doğan

Nazimiye:  Rahime Kızılkan, Özkan Aslan

Ovacık: Serpil Argın, Sinan zenk

Pülümür: Gürol Yılmaz

Hozat:  Nesimi Ataş, İlknur Doğan

Çemişgezek:  Süleyman Karadağ

AKP ENDİŞESİ

Tunceli’de muhalefet arasında CHP, HDP adayı ve Maçoğlu’nun bulunduğu 3’lü bir yarış olacak. Bu tablonun kentte risk yaratabileceğin ve AKP’nin 3 aday arasından sıyrılabileceği yapılan yorumlar arasında.