HDP: Kobani iddianamesi mizah dergilerine kapak olur

Yayın tarihi: 8 Ocak 2021 Cuma 2:10 pm - Güncelleme: 8 Ocak 2021 Cuma 2:48 pm

HDP Sözcüsü Ebru Günay, eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu 108 kişi hakkında hazırlanan Kobani iddianamesini “Mizah dergilerine kapak olacak belge” diye değerlendirdi.

Günay, HDP genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında eski HDP EŞ Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu 108 kişi hakkında 2014 yılında yaşanan Kobani olaylarına ilişkin hazırlanan iddianameyi değerlendirdi. “Mizah dergilerine kapak olacak belge” diyen Günay, ‘yargının çöktüğünü’ savunarak, “Bu akıllara ziyan iddianameyi yazan savcılara mı, yoksa 3 bin 530 sayfa iddianameyi 325 ek klasörü kabul eden hâkimlere mi laf edeyim bilemedim. Bu iddianame iktidarın çaresizliğinin, zavallılığının en önemli göstergelerinden biri olarak tarihe kaydedildi. Bu hukuksuzlukları yapanlar eninde sonunda adil bir yargı önünde insanlığa karşı işlediği tüm suçların hesabını verene kadar da mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin eylemine de değinen Günay, öğrencilerin haklı olarak ‘kayyım atamalarına karşı çıktığını’ belirterek, “Türkiye toplumu, öğrenciler, geleceğe umutla bakmak isteyen hiç kimse bu duruma rıza göstermiyor, bu dayatmayı kabul etmiyor. Boğaziçi Üniversitesinde yükselen tepki toplumsal itirazın en yalın ifadesidir. Meşru ve haklı protestolardır. Öğrenciler, akademisyenler iktidara biat etmeyerek demokratik protestolar gerçekleştiriyorlar” dedi