HDP İlçe Örgütü binasına taşlı saldırı: Hükümet ne zaman ırkçı dil kullansa partimize saldırı oluyor

Yayın tarihi: 30 Mayıs 2023 Salı 8:44 am - Güncelleme: 30 Mayıs 2023 Salı 9:22 am

Bursa’nın İnegöl ilçesinin Alanyurt Mahallesi’nde bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İlçe Örgütü binasına taşlı saldırı düzenlendi.

Bursa İnegöl HDP İlçe Örgütü’ne düzenlenen taşlı saldırı güvenlik kameralarına yansıdı. Saat 02.00 sularında iki şüphelinin camlara taşlarla saldırdığı ve ardından olay yerinden uzaklaştığı görüldü.

“KARDEŞLİK SEVDAMIZ ZORBALIĞINIZDAN DAHA YÜCEDİR”

Bursa İnegöl HDP İlçe Örgütü’nden saldırıya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Hükümet ne zaman ırkçı bir dil kullanırsa partimize yönelik saldırı oluyor. HDP olarak bu provokasyonlara gelmeyceğiz. Bizlerin barışa, özgürlüğe, eşitliğe, kardeşliğe olan sevdamız sizin zorbalığınızdan çok daha büyük ve yücedir. Hak, hukuk, adalet ve özgürlük için kaldığımız yerden mücadeleye devam edeceğiz.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Kesin olmayan seçim sonuçlarının ardından Kısıklı’da konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu CHP, LGBT’ci midir? Bu HDP, LGBT’ci midir? Bu İYİ Parti, LGBT’ci midir? O yanındaki bazı ufaklıklar var, onlar da LGBT’ci midir? Peki AK Partiye, MHP’ye, Cumhur İttifakının diğer üyelerine LGBT sızabilir mi? Her seçim bizim için bir yeniden doğuştur. Bizde aile kutsaldır.” demişti.

Daha sonra yaptığı balkon konuşmasında eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı hedef alan Erdoğan, “Diyarbakır’da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan bu terörist Selo’dur. Hak ve hukukun egemen olduğu Türkiye’de sen 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan Selo’yu istediğin gibi dışarı çıkaramazsın. Bizim iktidarımızda böyle bir şeyin gerçekleşmesi mümkün değildir. Bizim iktidarımızda adalet, mülkün esasıdır! Bu değiştirilemez!” ifadelerini kullandı.