İzmir’de HDP binasına saldırı! Ateşe verdi, rehine aldı, öldürdü

Yayın tarihi: 17 Haziran 2021 Perşembe 11:39 am - Güncelleme: 17 Haziran 2021 Perşembe 11:26 pm

HDP İzmir binasına Onur Gencer isimli şahıs tarafından silahlı saldırıda bulunuldu. Saldırgan, Deniz Poyraz isimli kadını öldürdü.

HDP’den yapılan açıklamada, “İzmir’de parti binamız silahlı bir şahıs tarafından basılarak binamız ateşe verildi. İçeride görevli bir arkadaşımız bulunmakta. Saldırının faili de azmettiricileri de bellidir. Herhangi bir olumsuzluktan iktidar ve kışkırtıcılar sorumlu olacaktır.” ifadeleri kullanıldı. Daha sonra saldırganın Deniz Poyraz isimli çalışanı öldürdüğü bilgisi aktarıldı. Poyraz’ın, partide çay servisi yapan annesi Fehime Poyraz rahatsızlandığı için bir günlüğüne onun yerine işe geldiği öğrenildi.

Deniz Poyraz

SALDIRGAN GÖZALTINDA

Saldırganın gözaltına alındığı duyuruldu. Bölgeye giriş çıkışlar kapatıldı.

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni TELE1’e yaptığı açıklamada “Saldırgan binanın içine girdi, içerden dışarıya ateş açtı. İçerde bir arkadaşımız vardı. Çalışanımız Deniz Poyraz hayatını kaybetti” ifadelerini kullandı.

Artı Gerçek’te yer alan habere göre, terörle Mücadele Şubesi’nde tutulan saldırgan Onur Gencer ilk ifadesinde ise “Kimse ile bir bağlantım yok. PKK’dan nefret ettiğim için binaya girdim, rastgele ateş ettim” dediği ortaya çıktı.

Katil Onur Gencer, katlettiği Poyraz’ın fotoğrafını Whatsapp’ta paylaştı – ÖZEL

KEMALBAY: SORUMLU AKP VE MHP İKTİDARIDIR

Zeynel Lüle’nin konuğu olan HDP Milletvekili Serpil Kemalbay ise şunları söyledi:

“Bu saldırı göz göre göre gelen bir saldırı. Uzun zamandır partimize nefret söylemi iktidar tarafından yaygınlaştırılıyor. Parti binalarımızın önüne kurulan çadırlarla partimiz hedef haline getiriliyor. Parti binamızın önüne polis eliyle kurulan çadır vardı. Polisler nöbet tutuyordu. Bu hedef göstermelerin bir sonucu olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’deki barışı hedef alan provokatif saldırının bugünkü siyasi iktidar eliyle yapıldığını düşünüyoruz. Bunun sorumlusu iktidardır. Şu ana kadar içeriye polisin girmediği bilgisi var. Mafyaların cirit attığı dönemde bu tarz hedef göstermelerin doğal sonucu olarak partimize yönelik bu tip saldırılar gelişiyor. İçeriye sokulan kişi bu sürecin bir parçasıdır. Nefret söylemini yaygınlaştıran iktidara karşı sesimizi çıkaracağız. Bu saldırı iktidardan bağımsız ele alınamaz. Eğer burada insan kılına zarar geldiyse direkt olarak AKP ve MHP sorumludur. Bu saldırıyı Kobane kumpas davasından ve HDP’yi kapatma davasından ayrı ele alamayız.

HDP binasına saldıran saldırganın ifadesinde ‘katliam’ itirafı

 

 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İzmir Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Basın Bülteni tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İlimizde bugün saat 11.05 sularında 32 iş yerinin bulunduğu iş hanının 2. katındaki HDP il binasına, sağlık çalışanıyken istifaen ayrılmış olan O.G. isimli şahıs girerek, parti çalışanı olan D.P. isimli şahsı tabanca ile ateş ederek öldürmüştür.

Şüpheli şahıs yakalanmış olup olay tüm yönüyle araştırılmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Sancar: Saldırının gerçekleştiği saatlerde 40 kişilik toplantı planı vardı

Saldırının ardından il binası önüne giden Deniz Poyraz’ın ailesine polis ekipleri izin vermedi. Binaya girmek isteyen aileyi içeriye sokmadı.
Halkların Demokratik Partisi MYK Üyesi Mahfuz Güleryüz, saldırının gerçekleştirildiği İzmir il binası önünde TELE1 mikrofonlarına açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 2 ay önce saldırı gerçekleşebileceğine ilişkin uyarılarda bulunduklarını hatırlatan Güleryüz, “Bilale anlatır gibi anlattım ama dikkate almadılar” dedi. Güleryüz “İzmir’de 350 bin oy almış bir partinin il binası basılmış ve bir kişi katledilmiştir. Bugün gelen saldırgan toplu katliam yapmak için gelmiştir ama orada bulunan çalışan bir arkadaşımız katledilmiştir. Önlem mi almak istiyorlar? Bu ülkede demokrasi adına mücadele edenleri koruyacaklardır, polis eğer birini koruyacaksa insanlıktan yana olanlardır. Kendi öz yurdumuzda kendi memleketimizde kanımızla, canımızla, emeğimizle var ettiğimiz bu yurtta her gün katlediliyoruz” diye isyan etti. Güleryüz şunları söyledi:
Bu bir provokasyondur. Bu spontane gelişen bir durum değildir . Bu ülkede demokrasinin adına mücadele edenleri korumaları gerek. Eğer Polis ve Kolluk kuvvetleri birilerini Koruyacaksa onlar demokrasiyi savunanlar olmalıdır mafya değil. Biz hergün katlediyoruz. Bu gün toplu bir katliam yapılacaktı her birimizin işi olduğu için dışarıdaydık. içeride bir kızcağız vardı ve onu katletti.

Polis, HDP il binasında bir kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından olay yerine gelen HDP Milletvekili Serpil Kemalbay’a “Terbiyesiz ağzınıza uymayacağım” dedi.

TIKLAYIN – Kılıçdaroğlu’ndan HDP açıklaması: Kimse bu provokasyonlardan medet ummasın

TIKLAYIN – ‘Azmettiricisini hepimizin bildiği siyasi bir cinayet’

TIKLAYIN – HDP’ye saldırının ardından Sedat Peker’den provokasyon uyarısı

TIKLAYIN – AKP’den HDP’ye yönelik saldırıya ilk tepki

 

Sedat Peker öldürülen Dilan Poyraz için başsağlığı diledi