HDP Grup Başkanvekili Beştaş: Deniz’in açılması, HDP’ye yönelik kapatma davası…

Yayın tarihi: 18 Haziran 2021 Cuma 1:50 pm - Güncelleme: 18 Haziran 2021 Cuma 1:50 pm

Betül Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programının konuğu Halkların Demokratik Partisi Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş oldu. Beştaş, HDP İzmir il binasına yapılan saldırı ve AYM raportörünün HDP iddianamesinin kabulünü talep etmesine ilişkin konuştu.

İzmir il binasından yayına katılan Beştaş, “Acımız çok büyük ama öfkemiz de var” dedi. HDP İzmir il binası önüne kurulan çadıra zaman zaman çeşitli aileler getirilerek HDP’ye saldırı amaçlandığını söyleyen Beştaş, “Biz Meclis’in üçüncü büyük partisiyiz, Türkiye’de milyonların oyunu alan bir partiyiz ama medyada her gün biz olmadan bizim karşımızda bir propaganda yapılıyor. Bu çadırlarda kendilerince bizim bir örgütle ilişkimiz olduğunu iddia ediyorlar ama böyle bir şey yok olamaz da bizim yaptığımız her şey kayılar altında mecliste. Bu katil bir kişi değil görgü tanıkları aşağıda iki kişinin de olduğunu söylüyorlar ama polis müdahale etmiyor. Bu bir provokasyon değil, bilinçli ırkçı bir eylem. Dün burada emniyet müdürü de vardı ona da dedik partimizi korumak onların sorumluluğundadır. Şu ana kadar İçişleri Bakanlığı’ndan herhangi bir açıklama yok. Neden önlem alınmadı? Biz her gün söylüyoruz nefreti körüklemeyin diye, çadır hala orada” dedi.

“HUKUK BUNU GEREKTİRDİĞİ İÇİN….”

HDP iddianamesi hakkındaki kabul talebine ilişkin de konuşan Beştaş, “Partimize yönelik saldırı, partimize kapatma davası açılması iktidarın politikalarının bir sonucu. Yargıtay başsavcısının kendiliğinden harekete geçtiği bir dava olarak okunmamalı bu tamamen siyasi bir olay. Biz Anayasa Mahkemesi’nin söz konusu iddianameyi kabul etmemesi gerektiğini, bu siyasi komploya alet olmaması gerektiğini söylüyoruz. Biz söylediğimiz için değil hukuk bunu gerektirdiği için bunu söylüyoruz.” ifadelerini kullandı.