Sancar’dan Erdoğan’a ‘istifa’ çağrısı: Sadece Hazine ve Maliye Bakanı yetmez

Yayın tarihi: 10 Kasım 2020 Salı 12:59 pm - Güncelleme: 10 Kasım 2020 Salı 1:36 pm

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifasına ilişkin, “Sadece Hazine ve Maliye Bakanı’nın yetmez. Cumhurbaşkanı kabinesi ile birlikte istifa etmelidir” ifadesini kullandı. Sancar, erken seçim çağrısı yaptı.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Sancar, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifasıyla ilgili, “Asıl sorumlu bu sistemin tepesidir. Sadece Hazine ve Ekonomi Bakanı’nın istifası yetmez” dedi.

“Cumhurbaşkanı kabinesi ile birlikte istifa etmelidir” diyen Sancar, sistemin çöktüğünü savunarak, erken seçim çağrısında bulundu.

Sancar’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

“Medya işaret bekliyor, kamu kurumları işaret bekliyor. Meclis işaret bekliyor. Kurumların neredeyse hepsi tek adama bağlanmış durumda. Erdoğan’ın söylediklerinin tam tersi yaşanıyor. Ortada çağdaş anlamda bir yargı organı kalmadı. O nedenle bu sistem çökmektedir.”

“SİSTEM ÇÖKÜYOR”

Sistem çökerken birileri ceplerini doldurmaya devam ediyor. Bu sistemin özü budur. Bir avuç sermayeye ve en çok da yandaşlara durmadan ve durmadan kaynak aktarmak. Bir gece operasyonuyla giden kaynaklar halkımızın sofrasından giden ekmektir, gençlerin geleceğidir. Bunların hesabını soracağız.

“SADECE HAZİNE VE MALİYE BAKANI’NIN İSTİFASI YETMEZ”

“Bu sistem çöküyor. Bu sistem çöktüğüne göre sorumluluğu sadece bir kişiye yükleyerek kurtulmaları mümkün değil. Asıl sorumlu bu sistemin tepesidir. Asıl sorumluluk sistemin kendisidir. Sadece Hazine ve Ekonomi Bakanı’nın istifası yetmez. Cumhurbaşkanı kabinesi ile birlikte istifa etmelidir. Sorumluluğu üstlenme cesareti ve basiretini göstermesini bekliyoruz. Önümüzde yeni bir dönem var. Bu dönemin de en önemli hedeflerinden biri de erken seçim olacaktır.”

SANCAR’DAN PARTİLİLERE VE HALKA MESAJ

“İlk mesajımız halkımızadır. Karamsarlığa umutsuzluğa kapılmayın. HDP bir mut hareketidir. Mücadele varsa umut vardır. HDP mücadeleden vazgeçmez. Mücadele etmeye devam ediyoruz, umudu büyütmeye devam ediyoruz. Umuda sarılın bizimle birlikte her alanda bu mücadeleye katılın. Ayrıca halkımız bilsin ki bu sistem güçlü değil, çürümektedir. Bizim derdimiz bu çürümüşlüğün faturasının halkımıza çıkarılmasını engellemektir.

İkinci mesajımız partili arkadaşlarımıza. Evet baskılar artıyor. Ama bu on yıllardır böyle ve bizim de on yıllardır biriktirdiğimiz bir direniş tecrübemiz var. Direnmekten asla vazgeçmeyin. Direnmek onur için yaşamaktır. Her zamankinden daha fazla çalışacağız, teşkilatlarımızı güçlendireceğiz. ”

İlk seçimde bu iktidarı göndermekle kalmayacağız umudu, demokratik ilkeleri özgürlük ruhunu bu ülkeye yerleştirmek için de yönetime öyle ya da böyle ortak olacağız. Öyle ya da böyle ifadesinin altını da sonra dolduralım. Bu ülkenin Meclisi’nde veya tepesinde her yerinde yer alacak inancımız, kararlılığımız var.”

 

Ayrıntılar geliyor…