HDP davasına ‘7 Haziran’ tepkisi

Yayın tarihi: 8 Haziran 2021 Salı 12:41 pm - Güncelleme: 8 Haziran 2021 Salı 12:45 pm

HDP, kapatma davası açılması için AYM’ye iddianame gönderilmesine “Mafya karşısında suspus olanlar, partimize saldırarak iktidarını güncellemek istiyor. İzin vermeyeceğiz” diye tepki gösterdi. Karara HDP’liler de 7 Haziran tarihine dikkat çekerek, tepki gösterdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Yargıtay Başsavcılığı’nın, kapatma davası açılması için Anayasa Mahkemesi’ne yeni iddianame göndermesinin ardından kısa bir açıklama yayınladı.

Partinin Twitter hesabından, ‘#HDPyiDeğilMafyayıYargıla’ etiketiyle yayınlanan açıklamada “AKP-MHP ittifakının tarihini mafya anlatıyor. HDP’nin tarihini halklar yazıyor. Mafya itirafları karşısında suspus olanlar, partimize saldırarak iktidarını güncellemek istiyor. İzin vermeyeceğiz!” denildi.

“BİR KERE YENDİK, YİNE YENERİZ”

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kapatma davası açılması amacıyla AYM’ye yeni iddianame gönderilmesinin tarihine dikkati çekti. Kerestecioğlu, AKP’nin Meclis çoğunluğunu kaybettiği 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan seçimlere atıfla şunları kaydetti: “Aaa 7 Haziran mı! Aaa kapatma davası mı! Yolsuzluk, yoksulluk, gemicikler… Onları mafya bizi ise halk anlatıyor. 7 Haziran, 7 Haziran… Bir kere yendik yine yeneriz!” ifadelerini kullandı.

“SUÇA BATMIŞ İTTİFAKINIZI TEMİZE ÇIKARAMAZSINIZ”

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da ‘7 Haziran’a değinerek, “7 Haziran yenilgisini hazmedemeyenler, yenilginin yıldönümünde umuda saldırmaya devam ediyor. Talan siyasetinizi, mafyatik düzeninizi, suça batmış ittifakınızı HDP’yi kapatmaya çalışarak temize çıkaramazsınız. HDP umuttur, umudu boğamayacaksınız!” dedi.

“BU UMUDU SOLDURAMAYACAKSINIZ”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise, “HDP umuttur, yeni yaşama çağrıdır, kadınların özgürlük mücadelesidir. Bu umudu, bu gülüşleri mafya hukukunuzla solduramayacaksınız” ifadelerini kullandı.

“TARİHİ SEVİCİ AKP!”

Yeniden kapatma davası açılmasına sosyal medyadan tepki yağdı. ‘#HDPyiDeğilMafyayıYargıla’ etiketiyle binlerce paylaşım yapıldı. HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, “Susurluk’u da aşacak ölçüde iktidar-mafya ilişkileri ortalığa dökülürken ve soygun düzeni deşifre olurken başını kuma gömenler; Kürtlere ve HDP’ye saldırarak dikkat dağıtmak istese de buna geçit vermeyeceğiz. AKP-MHP faşizmi yenilecek, halklar kazanacak!” dedi.

HDP’li Ahmet Yıldırım da ‘7 Haziran’ dikkat çekerek, şunları yazdı: “Tarih sevici AKP! 7 Haziran’da partimize yeniden kapatma davası. And olsun ki size nihai 7 Haziran’ı yaşatacağız ve tarihin çöp sepetine göndereceğiz. Sonra mı; Sorarlar elbet sorarlar!!!”

BARIŞ ATAY’DAN TEPKİ

TİP Hatay Milletvekili Barış Atay ise, “İktidarınızın bulaşmadığı pislik kalmamış. Hala yüzsüz yüzsüz konuşuyorsunuz. Ahmet Şık’a soruşturma açarak, HDP’yi kapatmakla tehdit ederek kurtulamazsınız!” görüşünü dile getirdi.

TIKLAYIN – HDP için raportör görevlendirildi

TIKLAYIN – HDP’ye yeniden kapatma davası açıldı