HDP: Alın o kamu spotunuzu başınıza çalın

Yayın tarihi: 19 Kasım 2019 Salı 2:11 pm - Güncelleme: 19 Kasım 2019 Salı 2:11 pm

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, yaklaşan 25 Kasım Uluslararası Kadına Şiddete Hayır Günü öncesi yaptığı konuşmada “Özgürlük tutsağı bütün kadın yoldaşlarımı sevgi ve saygı ile anıyorum. Ev emekçisi kadınları, tarlada, kamuda kadınları ve göçmen kadınları da selamlıyorum. AKP iktidarı her alanda şiddet üretmektedir. Son üç yılda 1236 kadın katledildi. Kadınlar göz göre göre polisin, Meclis’in, adaletin önünde katledildiler” dedi.

Flaş… 30 ilde ara seçim ihtimali! İstanbul ve Antalya da var…

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Nadira Kadirova ve Şule Çet cinayetlerini anımsatarak; “Nadira Kadirova, Şule Çet cinayetinde başta olmak üzere yargının faili korumasını görmekteyiz. Rabia Naz’da da bunu görmekteyiz. Halkın vergilerini kadınları aşağılamak için kullanan bir Diyanet var. Alın o kamu spotunuzu başınıza çalın. Kadınlar erkeklerin hizmetçisi değil, hizmetçisi de olmayacak. Ekonomi ile gerçekleri yasaklamanın yollarını aramaktalar. İçine düştüğünüz şartlar ne kadar kötü olursa olsun, canınıza kıymayın. Bu iktidardan kurtulmanın sözünü veriyoruz. Çıkış yolu intihar değil itirazdır” dedi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’Nİ ANIMSATTI

AKP’nin İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırmanın yollarını aradığını dile getiren Buldan, “Kadınların nafaka hakkına da göz dikmiş durumda iktidar. Kadınların hiçbir kazanımını size teslim etmeyeceğiz. Bütün kadınların Meclis’teki sesi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Buldan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kadınlar asla karanlığa izin vermeyecektir. Erdoğan ve Trump kafa kafaya verdiler, halklar hakkında karar vermeye çalıştılar. Halkların huzur ve güveni mi gündemlerinde? Hayır. Trump’ın da silah satmanın peşinde gözüküyor. Dünyaya savaş yıkımdan başka bir şey getirilmediğini görüyoruz.

Hiçbir insanın bir saatlik güvencesi bile yokken bir halkı kıyıma uğratırken biz buradan izleyecek miyiz? Bu ülkede kadınlar ve yurttaşlar sınır ötesinden gelen kurşunla öldürülmüyor, kurşunlar içeride

‘GİDECEKSİNİZ, YOLCUSUNUZ YOLCU’

Gideceksiniz, yolcusunuz yolcu. Abbas yolcu. Ne gazınız, ne copunuz bizi durduramayacak. İl ve ilçe başkanlarımız gözaltına alındı, tutuklandı. Türkiye’nin birçok kentinde IŞİD’liler alıkoyarken iktidar mücadele edenleri gözaltına alıyor. Eş başkanlık mor çizgimizdir, engellenmesine asla ve kat’â izin vermeyeceğiz. Kadınların haklarını gasp edenlere karşı Meclis çatısı altında hep birlikte kenetlenerek itirazımızı ve mücadelemizi yükselteceğiz. Fezlekeler, tutuklamalar bizi haklı mücadelemizden vazgeçiremeyecektir. Yelkenlerimizi aydınlığa süreceğiz. Aydınlığa yol alacağız. Nefrete karşı ilmik ilmik sevgiyi öreceğiz. Savaşa karşı gümbür gümbür barışı savunacağız. Değişim bizimle olacak. Ülkeyi ve demokrasiyi ancak kadınlar kurtaracaktır. Yürüttüğümüz mücadele boşuna değil. Kadınlar faşizmin oyununu bir kez daha bozacak. Biz kadınlara yerel yönetimlerde, sokakta tahammül edemeyen erkek zihniyeti bilsin ki kadınlar ülke yönetiminde de söz sahibi olacaktır. Grup Yorum’un iki kadın üyesi yarın hâkim karşısında. Kadın arkadaşlarımızın destek vermesi gerektiğini vurguluyorum”