HBO’nun ücretsiz abonelik servisi rakiplerini baştan çıkaracak

Yayın tarihi: 28 Ekim 2019 Pazartesi 10:56 am - Güncelleme: 28 Ekim 2019 Pazartesi 10:56 am

Online dizi/film yayıncılığında zorunlu ücretli modelin sonuna geldik gibi görünüyor. HBO ücretsiz abonelik seçeneği sunmak üzere hazırlık yapıyor.

Netflix’in dünya çapındaki yüz milyonlarca abonesi ile milyarlarca dolarlık gelirine rakip olan online yayın servisleri, artık ücretsiz abonelik seçeneğini de masaya yatırmaya başladı.

Türkiye’de Puhu TV ücretsiz ve reklamlı hizmet veriyor olsa da, dünya devleri olan Netflix, HBO, Apple TV, Amazon Prime veya yeni yayına girecek Disney+ bugüne kadar ücretsiz seçeneği dile getirmiyordu.

Ancak şimdilik HBO’nun yayınlarını izlemek için tam anlamıyla ücretsiz bir seçenek bulunmuyor. HBO, Game of Thrones dahil olmak üzere, elindeki değerli içeriği bedava seyrettirme fikrine alışmak için şimdilik AT&tT ile bundle anlaşması yaptı.

Buna göre AT&T aboneleri HBO içeriklerini ücretsiz olarak izleyebilecekler ancak dizilerin ve filmlerin arasında reklam seyretmek zorunda kalacaklar.

Fakat bir şekilde AT&T abonesi olsanız bile hemen heyecanlanmayın, bu yeni abonelik seçeneği 2021 yılında hayata geçecek. Fakat HBO’nun rakipleri de boş durmuyor. Netflix de benzer bir bundle için T-Mobile ile anlaşma yapıyor. Böylece T-Mobile aboneleri, Netflix aboneliğine ücretsiz sahip olacak.

PlayStation 5 ve alaturka tuvalet… Bu nasıl dev kit?

Peki acaba Türk GSM şirketleri de bu yeni furyaya dahi olabilir mi? Bakalım Türkiye’deki Netflix, Disney+ ve rakipleri hangi operatörler tarafından paylaşılacaklar?