HBO Max orijinal yapımları durdurdu

Yayın tarihi: 7 Temmuz 2022 Perşembe 7:00 am - Güncelleme: 6 Temmuz 2022 Çarşamba 3:17 pm

HBO Max, artık orijinalleri Danimarka, İsveç, Norveç, Finlandiya, Orta Avrupa, Hollanda ve Türkiye’de üretmeyeceğini doğruladı. Çekim yapılan ülkeler arasından yalnızca İspanya ve Fransa’ya dokunulmadı. Haber, ana şirket Warner Bros. Discovery’nin AT&T’den ayrılmasının ardından 3 milyar dolarlık maliyet düşürme planının bir parçası.

 

Bir sözcü Variety’ye yaptığı açıklamada, “Mevcut hizmetler hakkındaki mevcut içerik teklifimizi gözden geçiriyoruz” dedi. “Bu sürecin bir parçası olarak, Kuzey ve Orta Avrupa’da HBO Max için orijinal programlama çabalarımızı durdurmanın yanı sıra sınırlı miktarda orijinal programlamayı HBO Max’ten kaldırmaya karar verdik. Hollanda ve Türkiye’nin yeni bölgelerinde geçtiğimiz yıl başlamış olduğumuz yeni gelişme faaliyetlerimizi de durdurduk.”

Lust (İsveç) ve Kamikaze (Danimarka) dahil olmak üzere hizmetin en çok övülen şovlarından bazıları İskandinavlardan ve etkilenen diğer bölgelerden geldi.

 

HBO max

HBO Max, prodüksiyonu durdurmanın yanı sıra, Macar draması The Informant ile birlikte bu şovları dünya çapında hizmetinden kaldıracak. Halihazırda üretimde olan projelerin ve diğer onaylanmış şovların devam edeceği bildiriliyor – ancak Warner kesinlikle yapımcı olarak hareket ederek diğer platformlara satılabilirler.

 

Netflix ve diğer platformlar, oradaki büyük pazarlarda gereken %30 yerel içerik kotalarına ulaştığından, dijital içerik üretimi Avrupa’da bir yükseliş noktası yarattı. Ancak Variety’e göre HBO Max’in duyurusu, “[HBO Max’in] Avrupa işinde işten çıkarmalar muhtemel” olduğu için buna bir damper koyabilir.

Daha da kaygı verici bir şekilde, “HBO Max için benzer kararlar şu anda yayıncının faaliyet gösterdiği, ABD, Latin Amerika ve Avrupa’nın bazı bölgelerini kapsayan tüm bölgelerde gerçekleşiyor” diye ekledi. Netflix tarafından yakın zamanda açıklanan işten çıkarmaların yanı sıra, televizyonun zirve yaptığı dönemde kara bulutların ilk işareti.

Apple Watch Series 8 özellikleri ile şaşırtıyor