HBO Max Netflix’e rakip olacak

Yayın tarihi: 24 Nisan 2020 Cuma 8:47 am - Güncelleme: 24 Nisan 2020 Cuma 8:47 am

Warner Bross’un Netflix’e rakip olacak stream servisi HBO Max 27 Mayıs’ta yayına başlıyor. Aslında hizmetin Mayıs ayında yayına başlayacağı aylardır belliydi ancak günü kesinleşmemişti.

Netflix’i ürkütecek olan acı gerçek ise HBO Max ’ın 10 bin saat içeriğe sahip olarak piyasaya çıkması. bu zengin kütüphanenin içinde, sevilen eski dizi ve filmler kadar, ilk defa yayınlanacak çok sayıda film ve dizi de yer alacak.

HBO Max

Ayda 14.99 dolarlık abonelik ücreti olacak HBO Max’ın, ayrıca bir prodüksiyon şirketi kurduğu da biliniyor. Bu şirket üzerinden, dünyada ses getirecek yeni yapımlar yaratacak. Netflix’in orijinal yapımlarının çok kötü eleştiriler aldığı düşünülürse, HBO Max bu alanda da Netflix’i sıkıştıracak gibi görünüyor.

Hatta orijinal yapımlar konusunda HBO ve Disney+’nın çekişmesi dikkat çekebilir. Netflix ise yeni yapımlarda daha yüksek bir senaryo ve yapım kalitesi hedeflemediği sürece, olumsuz eleştirilere maruz kalmaya devam edecek.

Hali hazırda HBO Now abonesi olan seyirciler ise otomatikman HBO’nun yeni Max platformunun abonesi olacak. Ayrıca ABD’nin büyük telefon operatörlerinden AT&T kullanıcıları da servise ücretsiz olarak erişebilecekler.

Peki yeni platforma Türkiye’den erişim mümkün olacak mı? Platformun dünyaya açılma planları henüz net değil ancak Avrupa genelinde aboneliklerin açılması durumunda Türkiye’den de abone kabul edileceği düşünülüyor.

Zoom nedir? Nasıl kullanılır? Güvenli mi?