Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilen Lütfi Elvan’dan açıklama

Yayın tarihi: 10 Kasım 2020 Salı 6:40 pm - Güncelleme: 10 Kasım 2020 Salı 6:55 pm

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na atanan Lütfi Elvan’dan açıklama geldi. Elvan, “Gerçekçi bir risk yönetimi ile kamu finansmanının kalitesini arttıracağız” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa etmesinin ardından bakanlık koltuğuna Lütfi Elvan getirildi. Bugün akşam saatlerinde Meclis’te yemin eden Elvan’dan yazılı bir açıklama geldi. Elvan, “Bir taraftan tüm vatandaşlarımızın üreterek gelir elde ettiği bir ortam tesis ederken, diğer taraftan başta Covid-19’un olumsuz etkilerini gidermek üzere insan odaklı bir anlayış içerisinde sosyal programlarımızı hayata geçirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Bakan Elvan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Ekonomi politikalarımızın esası, büyüme ve istihdamı artırma amacıyla uluslararası normlara uygun, şeffaf, öngörülebilir, hesap verebilir politikaların tasarımı ve uygulanmasının sağlanmasıdır. Türkiye kurala dayalı işleyen bir piyasa ekonomisi geleneğine sahiptir. Önemli olan kurumların güçlendirilmesi, kuralların etkili bir biçimde işletilmesidir. Bu kapsamda, oluşturacağımız politikalarda ilgili tüm tarafların katkısını alarak istişareye dayalı, katılımcı bir anlayışla hareket edeceğiz.

Önümüzdeki dönemde makroekonomik istikrarı muhafaza ederek büyüme ve istihdaa yeni bir ivme kazandıracağız. Öncelikli olarak ele aldığımız enflasyonla mücadele sürecini maliye politikaları ve diğer tüm araçlarımızla kararlo bir şekilde destekleyeceğiz. Mali disiplini koruyarak gerçekçi bir risk yönetimi ile kamu finansmanının kalitesini artıracağız.

Vergi düzenlemeleri başta olmak üzere mevzuatta öngörülebilirliğin artırılması ve bu sayede yatırım ortamının hem yerli hem de uluslararası girişimciler açısından her bakımdan iyileştirilmesi için gerekli adımlar başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere ilgili tüm taraflara iş birliği halinde atılacaktır.

Uygulayacağımız ekonomi politikalarıyla bir taraftan tüm vatandaşlarımızın üreterek gelir elde ettiği bir ortam tesis ederken, diğer taraftan başta Covid-19’un olumsuz etkilerini gidermek üzere insan odaklı bir anlayış içerisinde sosyal programlarımızı hayata geçirmeye devam edeceğiz.

Önümüzdeki dönem, kürsel salgının etkilerinin azaldığı yeni fırsatların oluştuğu bir toparlanma dönemi olacaktır. Bu çerçevede makroekonomik istikrarı güçlendirirken mikro reformları içeren piyasa dostu bir dönüşüm programına odaklanacağız. Üretim süreçlerinin ihracata dönük, yenilikçi ve ithalat bağımlılığı azalmış bir yapıya dönüşmesini sağlayarak yerli üretim kapasitemizi artıracağız.”