Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten Hafize Gaye Erkan’ın istifasının ardından ilk paylaşım

Yayın tarihi: 2 Şubat 2024 Cuma 10:25 pm - Güncelleme: 3 Şubat 2024 Cumartesi 12:01 am

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,  Hafize Gaye Erkan’ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından ardından yaptığı paylaşımda, “Şahsi kararıdır” yorumunda bulundu. Şimşek, Erkan’ın yerine atanacak isim için de kendisinin bir öneride bulunacağını belirterek, “saygın bir makroekonomist olan yeni Başkan, benim tavsiyem doğrultusunda atanacak” dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Hafize Gaye Erkan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla görevinden istifa ettiğini açıkladı. Erkan’ın istifasının ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Merkez Bankası eski Başkanı Sayın Hafize Gaye Erkan’ın aldığı karar tamamen şahsidir ve kendi takdirleridir. Aldığı bu kararı saygı ile karşılıyor ve ülkemize sunduğu kıymetli hizmet ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” yorumunu yaptı.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan istifa etti

Şimşek’in açıklamaları şöyle:

Şimşek daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kendi tavsiyesiyle bir isimin Merkez Bankası Başkanlığı’na atanacağını söyledi.

Şimşek’in açıklamaları şöyle:

“Olağanüstü bilgi birikimi ve uzmanlığa sahip, saygın bir makroekonomist olan yeni Başkan, benim tavsiyem doğrultusunda atanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ekonomik programımız kesintisiz ve güçlü bir kararlılıkla devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi ekibimize ve programımıza olan desteği ve güveni sonsuzdur.

Ekip olarak enflasyonla mücadele programımızı uygulamaya ve fiyat istikrarını sağlamak için gerekli adımları atmaya kararlıyız.”

Kaynak: TELE1