Hazar Gölü’nde martılar öldü

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2021 Salı 11:29 am - Güncelleme: 27 Temmuz 2021 Salı 11:30 am

Elazığ’ın Sivrice ilçesindeki Hazar Gölü’nde toplu martı ölümleri yaşandı. Bayramda ziyaretçi akınına uğrayan gölde, ölümlerin kirlilikten kaynaklandığı ileri sürüldü.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre; Hazar Gölü çevresindeki çöp yığınlarına dikkat çeken ve martı ölümlerinin kirlilikten kaynakladığını savunan MHP Elazığ İl Genel Meclis Üyesi Osman Dilek, Sivrice’de bulunan arıtma tesisin çalışmadığını, lağım sularının da Hazar Gölü’ne akıtıldığını ifade etti.

Elazığ İl Özel İdaresi tarafından devlet bütçesinden Mahalli İdareler Birliği’ne yıllık yaklaşık 800 bin lira gönderildiğini belirten Dilek, personel tutmanın ve bölgenin temizliğini sağlamanın, bu birliğin görevi olduğunu belirtiyor. Birliğin başında vali, Sivrice Belediye Başkanı ve iki imamın olduğunu söyleyen Dilek, “Bol bol huzur hakkı alıyorlar. Başka bir şey yok” dedi. Birliğin vatandaşa hizmet etmediğini, Gezin köyünün çöplerini almadıklarını ve ilaçlamaları parayla yaptıklarını iddia etti.

“ARAŞTIRMA YAPILMALI”

Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan ise “Sivrice’nin belirli bir alanı var. Gölün geri kalan alanları Elazığ İl Özel İdaresi’ne ait. Bu alanlar özel idareye bağlı birliğin temizlemesi gereken bir alan. Martı ölümlerinin nedenlerinin bulunması için üniversite tarafından acilen araştırma yapılmalı.  Martıların öldüğü alan bizim alanımız dışında. Bölgenin çevre temizliği ile ilgili yaptığımız görüşmelerden de sonuç alamadık” diye konuştu.

‘Ölümlerden sonra flamingolar Tuz Gölü’ne gelmeyebilir’