Hayvanseverlerin beslediği 2 köpek zehirlendi, 4 köpek kayboldu

Yayın tarihi: 12 Ocak 2021 Salı 6:02 pm - Güncelleme: 12 Ocak 2021 Salı 6:02 pm

Antalya’da hayvanseverlerin beslediği 12 köpek yavrusundan 2’si zehirlenerek öldürülürken 4’ünün de kaybolduğu öğrenildi.

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde hayvanseverler tarafından parkta beslenen 12 köpek yavrusundan 2’si zehirlenerek öldürülürken 4’ü kayboldu. Belediye ekipleri ölen köpekleri inceleyeceğini açıklarken şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Aynı bölgede daha önce de beslediği köpeklerin zehirlendiğini belirten Duygu Nebioğlu, bir an önce şüphelilerin bulunmasını istedi. Nebioğlu, “Bu köpeklerle çok az insan ilgileniyor. Biz hayvanseverler olarak onlara yerler yaptık. Bu hayvanları bu noktaya kadar taşıdık. Şimdi ise zehirlediler” diye konuştu.

Kayıp olan köpekleri bulmak için çöp konteynerlerinin içini kontrol eden Nebioğlu, zehirleyen kişi ya da kişilerin bulunması için polise şikayetçi oldu.

Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri olaya ilişkin soruşturma başlatırken, ölen köpek yavruları belediye ekipleri tarafından alınarak, incelenmek üzere götürüldü.