Hayvanat bahçesinden çalınıp yenen alageyiğin bakıcısı konuştu

Yayın tarihi: 19 Mart 2021 Cuma 4:14 pm - Güncelleme: 19 Mart 2021 Cuma 4:14 pm

Zonguldak’ta bir hayvanat bahçesinde nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan ve iki kişi tarafından kaçırıldıktan sonra kesilip yenilen alageyiğin bakıcısı, yaşananları anlattı. Alageyiğin bakıcısı Satılmış Miyanyedi, “Dere boyunda kan izlerini gördüm. Dış telin açık olduğunu ve hayvanın oradan alındığını anladım. Amirime geyiğin vurulup araçla alınmış olabileceğini söyledim.” diye konuştu.

Satılmış Miyanyedi Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde bir seramik fabrikasına ait hayvanat bahçesindeki alageyiğin 22 Şubat gecesi kaçırılıp, yenmesini anlattı.  Miyanyedi, ailesinden çok bakımını yaptığı hayvanlarla vakit geçirdiğini belirterek şunları söyledi:

“Sabah arkadaşım geyiğin kaçtığını söyledi. Hayvanı aramaya çıktık. Dere boyunda kan izlerini gördüm. Dış telin açık olduğunu ve hayvanın oradan alındığını anladım. Amirime söyledim, jandarma geldi, çevredeki kameralara baktılar. Oradan aracı tespit etti jandarma. Normalde üç alageyik vardı. İkisi hastalık nedeniyle daha önce öldü. Biz de zan altında kaldık, mahcup olduk. Olayın aydınlatılmasından dolayı üzerimizden yük kalktı. Bu zamana kadar hiç böyle bir şey olmadı. Planlanmış bir olay. Güvenliklerimiz 15 dakikada bir kontrol yapıyor. O arada bunu yapmışlar. Yoksa yakalanmama imkanları yok. Sekiz yıldır bizimleydi, çok üzücü bir olay.”

İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI: EVİNİN AHIRINDA KESMİŞ

Alageyiğin kaçırıldıktan sonra kesilip yenmesi olayıyla ilgili olarak gözaltına alınıp sonra tutuklanarak cezaevine gönderilen Celal Adıbay ve Murat Benli’nin ifadeleri de ortaya çıktı. Şüphelilerden Celal Adıbay olayla ilgisinin olmadığını ve arkadaşı Murat Benli’nin kendisini araçla almaya geldiğinde durumu öğrendiğini söyledi. Murat Benli ise alageyiği dışarıda gördüğünü, daha sonra ise hayvanı silahla vurarak öldürdükten sonra evinin ahırında kestiğini itiraf etti.