Hayvana eziyet davasında flaş karar! Ölen kediye tazminat ödeyecek

Yayın tarihi: 15 Ocak 2024 Pazartesi 5:04 pm - Güncelleme: 15 Ocak 2024 Pazartesi 5:06 pm

Fransa’da otizmli çocuğunu tırmalayan kediyi eziyet ederek öldürdüğünü itiraf eden sanığa 8 ay hapis cezası verdi. Mahkeme ayrıca sanığın, kediye 100 euro tazminat ödenmesine de hükmetti.

Le Parisien’in haberine göre Fransa’da Lille Ceza Mahkemesi, ‘Lanna’ isimli kedinin geçen temmuzda çöp kutusunda ölü bulunmasının ardından sahibi hakkında ‘hayvana eziyet’ suçlamasıyla açılan davada kararını verdi. Bir yaşındaki kediyi, otizmli çocuğunu tırmaladığı için eziyet ederek öldürdüğünü itiraf eden sanık sekiz ay ertelenmiş hapis cezasına çarptırılarak evcil hayvan sahiplenmesi yasaklandı. Öte yandan mahkeme, sembolik bir karara imza atarak eziyet gören kediye 100 avro (3 bin 298 lira) tazminat ödenmesine hükmetti.

Kedilere eziyet edip örgüt propagandası yapan ‘C31K’ üyesi beş kişi tutuklandı

HAYVAN HAKLARI SAVUNUCULAR MEMNUN

Davaya taraf hayvan hakları savunucusu avukat Graziella Dode, kararı ‘hayvan haklarının gelişimi’ yönünde atılan bir adım olarak değerlendirdi.

Poitiers Üniversitesi Hukuk Profesörü Fabien Macrhadier, mahkemenin ‘hayvanı bir kişi gibi değerlendirdiği’ kararıyla, bundan böyle üreme ve tıbbi tedavi için hayvanlara uygulanan yöntemlerin de sorgulanacağına işaret etti.

NEREYE ÖDENECEĞİ BELİRTİLMEDİ

Haberde ölen kedi için belirlenen 100 euroluk tazminatın nereye ödeneceğine ilişkin bilgi verilmedi.

 

Kaynak: TELE1