Hayvan katliamı teklifinin 3 maddesi kabul edildi! CHP’li belediye başkanından bakanlığa çağrı

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2024 Perşembe 12:01 pm - Güncelleme: 18 Temmuz 2024 Perşembe 12:01 pm

Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, sokak hayvanlarına yönelik tartışmalı yasa teklifinin ilk üç maddesinin kabul edilmesinin ardından “Buradan ilgili bakanlığa sesleniyorum. Lütfen gelin hep birlikte oturalım, toplumun sesine kulak verelim. Kadıköy’de her canlının eşit yaşam hakkı vardır” dedi.

AKP’nin sokak köpeklerinin katledilmesini ‘ötanazi’ kavramı altında yasallaştıran teklifin ilk üç maddesi Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda AKP’li ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi.

Teklife kamuoyunda tepkiler giderek büyürken Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı da sosyal medya hesabı üzerinden tepkişsini dile getirdi.

Belediyenin iki rehabilitasyon merkezinde, yılda 60 bin sokak hayvanının muayene edildiğini belirten Kösedağı, şunları söyledi:

“Kadıköy Belediyesi olarak bir yılda, 4 bin kedi ve köpeği aşılıyoruz. Anadolu yakasında yılda ortalama 15 bin sokak hayvanı kısırlaştırılırken, sadece Kadıköy Belediyesi olarak biz 5 bin sokak hayvanını kısırlaştırıyoruz. Bunu yaparken 10 veteriner hekimimiz, 50 yardımcı personelimiz bu işin başında. İstanbul’da sokak hayvanlarına en çok bütçe ve önem veren ilçe belediyesiyiz. Biz Kadıköy Belediyesi olarak sokak hayvanlarının uyutulmasına sonuna kadar karşıyız. Buradan ilgili bakanlığa sesleniyorum. Lütfen gelin hep birlikte oturalım, toplumun sesine kulak verelim. Kadıköy’de her canlının eşit yaşam hakkı vardır.”

Hayvanların katledilmesini yasallaştıran teklifin ilk üç maddesi AKP ve MHP iş birliğiyle kabul edildi!

Kaynak: TELE1