Yurt dışına kaçan örgütlü suç çetesi başı Sedat Peker, Youtube'dan yayınladığı videolarda mafya - siyaset ve polis ilişkileri hakkında çok ciddi iddialarda bulunuyor. Sedat Peker videosunda dikkat çeken bir detay da, önüne koyduğu kitap oluyor. Peker'in 5'inci videosunda bu kez önünde yazar Mike Marqusee'nin 'Hayırsız Peygamber Bob Dylan' kitabı duruyordu.
Mike Marqusee bu kitabında, dünya müziğinin tartışmasız isimlerinden biri olan, sesi ve şarkı sözleriyle herkes için aykırı bir yerde duran protest sanatçı Bob Dylan'ı tüm yönleriyle anlatıyor. https://tele1.com.tr/sedat-peker-yeni-video-yayinladi-391823/ Kendisi günümüzün yaşayan en özgün ünlülerinden biri olmakla kalmadı Nobel’i de aldı ve cebine koydu. Onun şarkı sözleri için “Amerikan şarkı geleneğine yeni ve şiirsel bir ifade tarzı getirdi,” denildi. O her ne kadar Nobel Edebiyat Ödülü törenine katılmasa da hem hayranlarını hem de edebiyat camiasını heyecanlandırdı.68 KUŞAĞI NE YAPMAYA ÇALIŞTI?
Kitap sadece Bob Dylan'ın kişiliğini ya da şiirlerini değil, bir Amerikan tarihi, zenci ve sol hareketleri tarihini de anlatıyor. 68 kuşağının neler çektiğini, ne yapmaya çalıştığını, kime nasıl göründüğünü de değerlendiriyor. İşte, 'Hayırsız Peygamber Bob Dylan' kitabından önemli cümleler: * Derler ki, yurtseverlik son sığınaktır Alçakların tutunduğu Biraz çaldın mı, seni hapse atarlar Çok çalarsan seni kral yaparlar * Onları yöneten seçkinler topluluğuna kuşku ve güçsüz bir öfke ile bakmaktadır. * Sana kafayı buldururlar Seni taşa tutarlar ve cesur olduğunu söylerler. * Kendin hakkında başka hiç kimsenin bilmediği bir şey bilirsin... bu öylesine hassas bir duygudur ki sanki onu dışarı atarsan biri onu öldürecek diye düşünürsün. Onun için en iyisi her şeyi içinde tutmak. * Biliyorsun ki sana karşı açık davrandım Biliyorsun ki seni asla değiştirmeye çalışmadım. * Her şeyi düşünerek anlamaya çalışmaktan uzun süre önce vazgeçtim. * Her şey etkisiz hale getirildi, tehdit içermeyen, büyülü olmayan... Her şey fazlasıyla ticari. * Benim için şarkılar, hafif eğlenceden daha önemliydi. Onlar benim hocamdı ve beni farklı bir gerçeklik bilincine, farklı bir cumhuriyete, özgürleşmiş bir cumhuriyete götüren rehberimdi. * Elektrogitar kapitalizmi temsil ediyordu. * Ebedi doğumun sancıları, ebedi ölümün sancılarından daha iyidir. * Çok fazla insan var, hatırlamak için çok fazla Bir kısmının arkadaşım olduğunu düşünmüştüm, hepsi hakkında yanılmışım. [caption id="attachment_391898" align="aligncenter" width="690"] Sedat Peker'in 5. videosunda bu kez önünde yazar Mike Marqusee'nin Hayırsız Peygamber Bob Dylan kitabı duruyordu.[/caption] * Yaratıcılığın deneyimle, gözlemle ve hayal gücüyle çok ilgisi var ve bu temel unsurlardan biri bile eksikse bu iş yürümüyor.
Muhabir: Oğuz Güven