Hayatını kaybeden Küçük İskender’in vasiyeti ortaya çıktı

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2019 Çarşamba 10:10 am - Güncelleme: 3 Temmuz 2019 Çarşamba 11:22 am

Küçük İskender adıyla tanınan, gerçek adı Derman İskender Över olan ünlü şair, 55 yaşında yakalandığı kanser hastalığından hayatını kaybetti.

Gerçek adı Derman İskender Över olan Küçük İskender, yakalandığı kanser hastalığından kurtulamayarak 55 yaşında hayatını kaybetti. Paşabahçe Devlet Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavisi süren Küçük İskender, gece saatlerinde hastalığa karşı verdiği mücadeleyi kaybetti. Küçük İskender’in ölümü sanat camiası ve hayranlarını yasa boğdu. Şiirlerinde ‘büyük harf kullanmadığı ‘ için ‘küçük’ lakabı alan şair, çağdaş şiirin önde gelen isimlerindendi. Küçük İskender’in Bodrum’da gömülmeyi vasiyet ettiği ortaya çıktı.

Küçük İskender için, 4 Temmuz Perşembe günü Ortaköy Büyük Mecidiye Camisi’nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılınacak.

KÜÇÜK İSKENDER’İN TÜM KİTAPLARINA TELE1 KİTAP ADRESİNDEN ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

KÜÇÜK İSKENDER’İN VASİYETİ

Onur Akay, Küçük İskender’le ilgili şu açıklamayı yaptı: “Usta şair Küçük İskender’e geçen sene Akciğer kanseri teşhisi konulmuştu ve geçen sene doktorları tarafından çok az ömrü kaldığı ve yapacak bir şey olmadığı söylenmişti. Küçük İskender, kanser teşhisi sonrası kendisini arayan çok yakın arkadaşlarına bile cevap vermiyordu ve bazılarına, “Beni arama sana cevap vermeyeceğim.” demişti. Son aylarını ailesinin yanında geçirmişti ve usta şairin vasiyeti vardı, Bodrum’da defnedilmek istiyordu.”

KÜÇÜK İSKENDER KİMDİR?

Şiir, roman, deneme, günlük gibi pek çok edebi türde eserler veren, ilk filmi “Ağır Roman” ile oyunculuğa da adım atan Küçük İskender’in tam adı Derman İskender Över’dir. 1964 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Küçük İskender, Kabataş Erkek Lisesini bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne girdi, son sınıfında okulu bıraktı. Ardından İstanbul Üniversitesi sosyoloji bölümüne girdi, ancak burayı da tamamlamadı.Şiir, roman, deneme, günlük gibi pek çok edebi türde eserler veren, ilk filmi “Ağır Roman” ile oyunculuğa da adım atan küçük İskender 2000 yılında Orhon Murat Arıburnu, 2006 yılında Melih Cevdet Anday Şiir Ödülü’nü kazandı. 2014’te Erdal Öz Edebiyat Ödülü’nü, 2017’de Necatigil Şiir Ödülü’nü almıştı.