Hayatına son verdiği iddia edilen Garibe Gezer’in cenazesi böyle taşındı

Yayın tarihi: 10 Aralık 2021 Cuma 6:15 pm - Güncelleme: 10 Aralık 2021 Cuma 6:15 pm

Cezaevinde cinsel saldırıya uğradığını söyleyen Garibe Gezer’in hayatına son verdiği açıklandı. Gezer’in cenazesi için cenaze aracı da verilmedi.

Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nde bulunan, işkence gördüğü ve infaz koruma memurlarının cinsel saldırısına maruz kaldığı belirterek suç duyurusunda bulunan Garibe Gezer’in hayatına son verdiği belirtildi.

CENAZE ARACI VERİLMEDİ

Gezer’in cenazesi bugün kargo uçakla Mardin’e gönderildi. Sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafta aileye cenaze aracı verilmediği ve cenazenin bir kamyonetle taşındığı görüldü.

BEŞTAŞ GENEL KURUL’DA TEPKİ GÖSTERDİ

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak yaşananlara tepki gösterdi:

“Garibe Gezer Kayseri Cezaevi’nden Kandıra Cezaevi’ne sevk edilmişti ve Kandıra Cezaevi’ne sevk edilirken çok ciddi işkence, taciz ve tecavüze maruz kalmıştı. Garibe Gezer bunu ailesine, avukatlarına aktarmak istemiş ama bunun sonrasında yirmi iki gün hücreye konulmuştu. Hücreden çıktıktan sonra bu sefer mektup yazmak istemiş, bunun üzerine itaat etmediği sebebiyle süngerli odaya alınmıştı ve en son çareyi telefonla ailesine aktarmakta buldu Garibe Gezer ve aktardıktan sonra bize de haber ulaştı. Biz 22 önerge verdik, avukatları da takip etti ve bugün Garibe Gezer’in tek kişilik hücresinde intihar ettiği ve yaşamını yitirdiği bilgisi geldi. Hakikaten çok üzgünüz. Sadece Bakanlık bile bizim önergelerimizi açıp okusaydı ve yanıt verme ihtiyacı duysaydı ya da cezaevi yönetimini uyarsaydı, bugün Garibe Gezer ölmemiş olacaktı.”