Hayat pahalılığını kabul eden Erdoğan peş peşe KDV indirimlerini sıraladı

Yayın tarihi: 28 Mart 2022 Pazartesi 7:25 pm - Güncelleme: 29 Mart 2022 Salı 3:08 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomik krizin vatandaşların üzerindeki yükünü hafifletmek için yapılan KDV düzenlemelerini duyurdu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’ndan sonra açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

”Barış yolunda en çok çabayı gösteren ülke konumundayız. Ukrayna ve Rusya heyetleri yarın İstanbul’da bir araya gelecek. Biz de heyetlerle bir görüşme yapacağız. Zelensky ve Putin ile yaptığımız telefon görüşmelerinin olumlu seyrettiğini söyleyebilirim.Biz de heyetlerle bir görüşme yapacağız. Zelensky ve Putin ile yaptığımız telefon görüşmelerinin olumlu olduğunu söyleyebilirim.

One minute derken amacımız; barıştı.

Esasen ülkemizdeki siyaset yelpazesinde en önem verdiğimiz şey milletimizle kurduğumuz bağdır. Bizim insan merkezli siyasetimiz kimi zaman itibarsızlaştırılmaya çalışıldı.

En haklı olduğumuz konuda bile bu gerçekler vardır.

Rusya – Ukrayna krizinde ülkemizi savaşın bir tarafı yapmak isteyenlerin bizim kurduğumuz barış köprüsü yürekleri daralarak izlediklerini biliyoruz.

‘BEŞLİ ÇETE’ AÇIKLAMASI

Bu eseri de tamamlayıp hizmete sunduk. Mahkeme mahkeme dolaşarak 4 yıl bizi geciktirdiler. Tabii şimdi rahatlıkla Marmaray’dan birlikte Asya’dan Avrupa’ya geçiyorlar. Aynı şekilde Avrasya. Avrasya’da da detaylara girmeyeceğim ama hani beşli çete diyorlar ya. Beşli çete dediklerini koy bir kenara, burada aynı siyasi görüşü paylaştıkları arkadaşlarımız Avrasya Tüneli’ni yapanların içindeydi.

ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ

Bizim nezdinde milletimizi hedef alanlar için bir kez daha tekrarlıyorum: Unutmayın ortak açıklıkta daha önce Japonya 1 numarası iken köprümüz dünyanın 1 numarası olmuştur.

Nice zorlu mücadeleleri birlikte başardığımız milletimizin 2023’te bize güç vermesine mani olamayacaksınız.Türkiye’nin dünyanın en üst ligine çıkaracağız

Kamu eliyle ülkemizde her tesisin yatırımı yapılmaktadır. Her yatırım onu kullananlar yanında ülkenin ortak malıdır. Kamu özel işbirliğinde garanti dahil kamudan herhangi bir kaynak tahsisi söz konusu değildir. Sadece gerçekleşme miktarı ile farkın ödemesi yapılmaktadır. İnşa edilen eser randımanlı şekilde çalışmaya başayınca ödeme yapılması bir yana üste gelir sağlamaktadır. İşletmesi bitince devlete geçmektedir

Buralarda verilen hizmetlerin tamamı ücretsiz olduğu için kamuya maddi geri dönüş de yoktur. Kamu özel işbirliğinde proje faaliyete geçene kadar garanti dahil kamudan kaynak tahsisi sözkonusu değildir. Proje hizmete girdikten sonra garanti miktarı ile gerçekleşme arasında farkın ödemesi yapılmaktadır.

“BAY KEMAL YAP-İŞLET-DEVLET NEDİR, BİLMEZ”

Bay Kemal Yap-İşlet-Devlet nedir, bilmez. Yıllardır bizi bu model üzerinden yerden yere vurdu. Biga’yı yaptık, onunla ilgili de konuştular.Biga nedir diye sorsan bilmez.Şu an dünyadaki üç havalimanından biri İstanbul Havalimanı. Şimdi yüklenici firmalar, işletmeci firmalar ilave bazı projelerle güzelleştirmeler yapacaklar. Geçmediğimiz köprünün ücretini ödüyoruz diyorlar. Biz kale almıyoruz. Bu yalanla aklı karışanlar için bir kez daha kamu özel teşekkülünü anlatmak isterim.

“HAYAT PAHALILIĞI”

Türkiye’ye 20 yıldır kazandırdığımız eserleri anlatırken bugün yaşadığımız sıkıntıları elbette görmezden gelmiyoruz. Hayat pahalılığı başta olmak üzere bugünkü sorunların üstesinden gelecek olan da yine biziz. Her alanda insanımızın refah düzeyini, Cumhuriyet tarihini en üst seviyesine biz çıkardık.

 

KDV İNDİRİMLERİ

Deterjan sabun tuvalet kağıdı peçete bebek bezi gibi ürünlerde KDV yüzde 8’e indirildi. Yeme içme yerlerindeki yüzde 18’lik KDV’yi yüzde 8’e indirdik.

Konut ve arsalardaki KDV çalışması: Net alanı 150 metrekareyi aşmayan konutlarda KDV yüzde 8’dir. Bu büyüklüğü aşan konutların ilk 150 metrekaresi için yüzde 8 aşan kısımları için yüzde 18 KDV uygulanacaktır. Afet riski alandaki dönüştürülmesi kapsamında konutlarda ise 150 metrekareye kadar yüzde 1, aşan kısmı için ise yüzde 18 KDV tahakkuku olacaktır. Arsa ve arazilerin KDV oranını yüzde 8’e indirerek inşaat sektörünü rahatlatıyoruz.

Bir diğer düzenleme ihracatçılara yönelik. İmalat aşamasında ödedikleri KDV’leri istisna alabilen ihracatçılar, ihracat bedelinin belli bir oranına kadar iade yapılması bir tercih olarak sunulacaktır.

İmalatçılar yatırımlarını bitirdikten sonra KDV iadesini talep etmek yerine aynı işlemleri yapabilecekler.

Tıbbı Cihazların KDV’si yüzde 18’den yüzde 8’e indiriyoruz.

Tarım sektöründeki her türlü sertifikalı tohum fide fidan teslimlerinde KDV’yi yüzde 1’e indiriyoruz. Süt toplama tesislerindeki süt toplama tankları gibi ürünlerdeki KDV’yi yüzde 8′ e indiriyoruz.

Ülkemize döviz kazandırılması amacıyla yabancıların satılan konut ve iş yerlerindeki istisna süresini bir yıldan üç yıla çıkarıyoruz.

Oto galericilerin araç-alım-satımdan elde ettiği gibi yat, tekne gibi yüzde 1 olan KDV oranı yüzde 18’e çıkarıldı.

Demir çelik  ürünlerinin nihai tüketiciye kadar ki satış aşamalarında KDV tevkifatı uygulamasını getiriyoruz.