’10 yıllık taksiciyim böyle felaket görmedim, hayat hikayemizi bitirdiler’

Yayın tarihi: 8 Mart 2022 Salı 1:03 pm - Güncelleme: 8 Mart 2022 Salı 1:17 pm

Tekirdağlı taksici Tuncay Karahan, akaryakıt zamlarına “10 yıllık taksiciyim, böyle bir felaket görmedim” diye tepki gösterdi. Karahan “Hayat hikayemizi bitirdiler. Yazık günah bize, boşa çalışıyoruz” dedi.

Tekirdağ’da taksicilik yapan esnaf art arda gelen akaryakıt zamları ile yedek parça ve oto tamir fiyatlarının artmasına tepki gösterdi. ANKA Haber Ajansı’na konuşan taksici Tuncay Karahan, şunları söyledi:

“10 yıllık taksiciyim, böyle bir felaket görmedim. Hayat hikayemizi bitirdiler bizim. Başka yerden gelirimiz olsa, biz arabalarımızı kapıya çekeceğiz, çalışmayacağız. Yazık günah bize, boşa çalışıyoruz. Zamlara baktığımız zaman, CHP yapıyormuş, dış güçler. Dış güçler hep bizimle uğraşıyorlar, Allah razı olsun. Hep dış güçler yapıyor. Üretimimiz yok ki. Herkes bunun farkında, hiç kimse ses çıkaramıyor. Niye biliyor musun? Tepeliyorlar.

İndi-bindi 15 TL’ydi, yakın mesafe 15 lira. On kere mazota zam geldi, bir kere bize zam yaptı. İndi-bindi 20 TL, taksimetre de 100 metrede 40 kuruş atarken 50 kuruş yaptılar. Bunlar 10 kere mazota zam geldikten sonra oldu. 5-6 ay evvel 450 milyona (450 liraya) doldurduğumuz depolarımızı; bin 100, bin 200 liraya dolduruyoruz. Yaptığımız kilometre aynı, kazanç yok. Eğer kazanıyorum diyen insan varsa gelsinler alınlarından öpeceğim.”

‘TAMİRCİLERE YAKLAŞAMIYORUZ’

Artan parça ve tamir fiyatlarının da taksici esnafını olumsuz etkilediğini belirten Yılmaz Cürebal ise “Petrole zam geldiğinden dolayı petrol ürünleri de zamlanıyor. Bunların başında da biz taksicilerin en büyük derdi lastiklerdir. Yaz lastiklerini takacağız fakat alamıyoruz. En düşük lastik bin 250 lira olmuş. Bundan 3 ay önce 750-800 liraydı. Şimdi alamıyoruz. Tamircilere hiç yaklaşamıyoruz. Önceden ses geldiğinde tamire götürürdük. Şimdi araba kopmadan tamire götüremiyoruz” dedi.

Benzin ve motorine bu gece bir zam daha gelecek iddiası!