Hayao Miyazaki yeni filmi ile ortalığı tekrar sarstı

Yayın tarihi: 13 Aralık 2023 Çarşamba 9:00 am - Güncelleme: 11 Aralık 2023 Pazartesi 9:34 pm

Beğenilen film yapımcısı Hayao Miyazaki’nin Japon filmi The Boy and the Heron, 12,8 milyon dolarlık  bir açılışla rekor kırdı ve tarihte Kuzey Amerika gişe tablosunda zirveye çıkan ilk orijinal anime oyunu oldu.

Anime filmi, akıllıca davranarak, büyük Hollywood stüdyolarından yeni geniş kapsamlı gösterimlerin olmadığı bir hafta sonunda gösterime girmeyi seçti. Stüdyolar büyük Noel filmlerini açmaya hazırlanırken Aralık ayının birinci ve ikinci hafta sonları genellikle sessizdir. Bu yıl, Warner Bros.’un önümüzdeki hafta sonu Wonka’yı sunmasıyla tatil aksiyonu ciddi bir şekilde başlıyor, ancak bu hafta sonu denizaşırı seçkin pazarlarda 37 pazardan çok umut verici 43,2 milyon $’a ulaşarak film rekor kırdı.

Hayao Miyazaki

Boy and the Heron filmi başka rekorları da altüst etti; Cuma günü 2.205 sinemadan enflasyona göre ayarlanmamış 5,6 milyon dolar hasılat elde ettikten sonra Miyazaki’nin yurt içinde en çok hasılat yapan filmi oldu. Bir önceki en iyi filmi olan 2013’teki The Wind Rises, Kuzey Amerika’daki gösteriminin tamamında 5,2 milyon dolar kazandı.

İlginizi çekebilir: Barbie filmi bir rekor daha kırdı

Film Amerikalı izleyicilerden A-Sinema Skoru aldı ve genç yetişkinler tarafından desteklendi; bilet alıcılarının yüzde 80’i 18 ile 34 yaşları arasındaydı ve yüzde 44’ü 25 ile 34 yaşları arasındaydı. PostTrak’ın çıkış verilerine göre, bilet alanların dörtte birinden fazlası Seyirci Asyalı/ötekiydi, normun çok üstünde.

Xiaomi TV Box S 2nd Gen 4K Media Player incelemesi

Kaynak: TELE1