Hayali seçmenler bu defa Çatalca’da ortaya çıktı

Yayın tarihi: 17 Ocak 2019 Perşembe 12:41 pm - Güncelleme: 17 Ocak 2019 Perşembe 1:00 pm

Türkiye’nin dört bir yanından hayali seçmen haberleri ardı ardına gelirken bu defa da CHP Çatalca ilçe Başkanlığı bölgelerinde tespit ettikleri hayali seçmenler hakkında açıklamalarda bulundu. İlçe Başkanı Halil Muharrem Gök, yaptığı açıklamada; KİPTAŞ Konutlarında bulunan 2227 seçmenin 1670’ine itirazda bulunduklarını ifade etti.

Geçtiğimiz seçimlerde Çatalca Belediyesini CHP’nin 4 bin civarında oyla aldığını hatırlatan GÖK, AKP’nin önceki dönem Çatalca Belediyesi Meclis Üyesi ve hâlihazırda AKP Çatalca Beleye Başkan Adayı Mesut Üner’in kendisinin ve aile fertlerinin evlerinde gösterilen 69 seçmene itiraz ettiklerini aktardı.
Konuyla ilgili açıklama yapan CHP’li Özgür Karabat: listeler askıya çıktığı günden bu yana hassas bir çalışma yürüttüklerini, hem İstanbul’da hem de ülke genelinde halkın iradesinin sandıklara en doğru şekilde yansıması için tüm CHP örgütünün seferber olduğunu aktardı.

Sahte seçmen iddiaları bitmiyor

CHP’NİN ALDIĞI BELEDİYEYE YIĞMA SEÇMEN
Çatalca bölgesinde, 3. Köprü bağlantı yolu üzerinde Kaleiçi Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bir şantiyede hayali 850’yi aşkın seçmene rastladıklarını ifade eden Karabat:
“Çatalca sınırları içerisinde çok sayıda köy bulunuyor. İlçe örgütümüzün yürüttüğü özverili çalışmalar sonucu 680 seçmene itiraz ettik. Bugüne kadar sadece Çatalca sınırları içerisinde 3 bini aşkın yığma ve hayali seçmen tespit ettik. 2014 yerel seçimlerinde CHP ile ona en yakın rakibi arasında 4 bin civarında oy farkı olduğu dikkate alındığında bu tespitlerimizin ve itirazlarımızın ne kadar hayati olduğu ortaya çıkıyor.” dedi.

Seçim Kurulu’nun CHP’nin itirazlarını işleme koyduğu ve şaibeli işlemlerin düzeltileceği öğrenildi.