Hayaletler Selanik’ten 2 ödülle döndü

Yayın tarihi: 19 Kasım 2020 Perşembe 12:37 am - Güncelleme: 19 Kasım 2020 Perşembe 12:37 am

Azra Deniz Okyay imzalı Hayaletler filmi 61. Selanik Film Festivali’nde 2 anlamlı ödül aldı.

57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ‘En İyi Film’ ve ‘En İyi Yönetmen’ dahil toplamda 5 ödül alan “Hayaletler” 61. Selanik Film Festivali’nde de İnsani Değerler Ödülü ve The Women in Film & Television GR Ödülünün bu yılki sahibi oldu.

İnsani Değerler Ödülü, Yunan Parlamentosu tarafından verilirken The WIFT GR Ödülü de dünyanın en önemli kadın sinemacı örgütlenmelerinden biri olan Women in Film & Television tarafından verildi.

“YENİLİKÇİ VE İKNA EDİCİ BİR BAKIŞLA DONATILAN FİLM”

Yunan Parlamentosu televizyon kanalının programcıları Aris Fatouros, Kostas Dimos ve yönetmen Vassilis Douvlis’ten oluşan jürinin uluslararası yarışmadaki 12 filmi değerlendirdiği İnsani Değerler Ödülü’nün gerekçesinde şu ifadeler kullanıldı:

“Yenilikçi ve ikna edici bir bakışla donatılan film; zıt uçlar, isyan ve şiddetle parçalanmış bir toplumu gözler önüne sererken, yaşadıkları baskıcı koşullara direnen farklı kadın karakterlerin yollarını usta bir anlatıyla haritalandırıyor”

Öte yandan yönetmenliğini Azra Deniz Okyay’ın yapımcılığını ise Dilek Aydın’ın üstlendiği film, Eylül’de dünya prömiyerini 77. Venedik Film Festivali’nde gerçekleştirmiş ve Venedik Uluslararası Eleştirmenler Haftası Büyük Ödülü’nü kazanmıştı.