Havalimanında kaos! Karantinadaki 14 bin kişi kaçmaya çalıştı

Yayın tarihi: 23 Kasım 2020 Pazartesi 9:03 am - Güncelleme: 23 Kasım 2020 Pazartesi 9:03 am

Yeni tip koronavirüs salgının ortaya çıktığı Çin’de skandal bir olay yaşandı. Pudong Uluslararası Havalimanı’nda çalışan bir kişide Covid-19’a rastlanmasının ardından havalimanında bulunan yaklaşık 14 bin kişi karantinaya alındı. Karantinaya alınan yolcular test alanından kaçmaya çalıştı. Çin medyası SARS virüsü olabileceğini iddia etti.

Çin’in Şangay kentinde bulunan Pudong Uluslararası Havalimanı’nda kargo terminalinde çalışan 39 yaşındaki bir çalışanın koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından tüm havalimanı karantinaya alındı.

Yetkililer, havalimanında bulunan yaklaşık 14 bin kişiye test yapmak amacı ile otopark alanına yönlendirerek havalimanından çıkışları yasakladı.

Yetkililer, havalimanına gelen her yolcuya koronavirüs testi yapmaya başlarken, test alanına itilen çok sayıda kişinin görüntüleri ise sosyal medyanın gündemine oturdu.

Görüntülerde vatandaşların çoğunun test alanında çıkmak istediği ve yetkililerin vatandaşları engelledikleri görüldü.

SARS İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Çin’in Şangay-Pudong havalimanında bazı kargo çalışanlarında hem koronavirüs hem de SARS virüsü tespit edildiği iddiası ortalığı karıştırdı.

NET AÇIKLAMA HENÜZ GELMEDİ

Yetkililer, kargo çalışanlarında hangi virüse yakalandığı konusunda net bir açıklama yapmazken, Çin medyası SARS virüsü olabileceğini iddia etti.

HASTANE, OKUL VE TREN İSTASYONU KAPATILDI

39 yaşındaki havalimanı çalışanın eşinin de Covid-19’a yakalandığı ve Shanghai Pudong Hastanesinde hemşire olduğu aktarıldı.

Hastane, günlük ayakta tedavi ve acil servisleri askıya alırken, çiftin çocuklarının gittiği okul ise kapatılarak uzaktan eğitime geçti.

Havalimanın ardından Şangay’da bulunan Güney Demiryolu İstasyonu’nda kapatıldığı iddia edildi.