Hava karardı Anıtkabir ziyareti bitmedi! AKM ve Galata Kulesi Atatürk ile aydınlandı

Yayın tarihi: 11 Kasım 2021 Perşembe 7:28 am - Güncelleme: 11 Kasım 2021 Perşembe 9:30 am

Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83’üncü yılında Ata’nın istirahatgahı Anıtkabir’ ziyaretçi akınına uğradı. Ziyaret gece yarısına kadar sürdü. İstanbul’da da gece AKM ve Galata Kulesi’nde ışıklı gösteri yapıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83’üncü yılında Anıtkabir, akşam saat 21.00’e kadar ziyarete açık tutuldu. Sabah saatlerinde devlet erkanının katıldığı anma töreninin ardından ziyarete açılan Anıtkabir’e binlerce kişi Ata’yı anmak için geldi. Mozoleye gelen ziyaretçiler, dualar okuyup çiçekler bırakarak Atatürk’ün hatırasını andı.

İlber Ortaylı’dan iktidara Atatürk çıkışı

Hava karardı Anıtkabir ziyareti bitmedi

GÜNDÜZ DE ZİYARETÇİ AKINI

Türkiye’nin dört bir yanından gelen binlerce kişi, Türk bayrakları ve çiçekler ile Atatürk’ün kabrini ziyaret etti. Bazı kişiler, mozole önünde dua etti ve saygı duruşunda bulundu. Nöbet değişimi sırasında askerlerin yaptığı seromoni de ilgiyle izlendi. Anıtkabir’deki hoparlörlerden ise Atatürk’ün 10’uncu Yıl Nutku’nun ses kaydı verildi.

Atatürk’e 55 bin kişilik saygı duruşu

Anıtkabir’i ziyaret etmek için Polatlı’dan gelen Nezriye Çelik (62), “Atatürk’ü anmak için buraya geldik. Çok mutluyum, onun sayesinde buralara geldik. Onun sayesinde bu toprakları koruduk, kurtardık” dedi.

 

Mamak’tan geldiğini belirten Kudret Yılmaz ise “Ben her sene ziyaret için buraya geliyorum. Biz bu bayrak ve vatan için varız. Herkesin de bu bayrağa, vatana sahip çıkması lazım” diye konuştu.

 

Devlet erkanı Anıtkabir’de

AKM VE GALATA KULESİNDE IŞIK GÖSTERİSİ

Galata Kulesi ile Atatürk Kültür Merkezi’nde Atatürk görüntüleriyle ışık gösterisi düzenlendi

İstanbul Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ve Galata Kulesi’nde gece de ışıklı gösteri yapıldı. Gösterilerde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2020’de hazırlanan modern ağıt “Seni Çok Özledim Paşam” adlı eser seslendirildi.

Galata Kulesi’ndeki anma etkinliğinde ise 10 Kasım 1938’de TRT Radyo’nun yanı sıra dünya radyolarında, Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatına ilişkin yayınlanan haberlerin sesleri sunuldu. Atatürk’ün fotoğrafları da Galata Kulesi’ne yansıtıldı.

Atatürk’ün kendi sesinden “Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözü de görseller eşliğinde sunuldu.