Hataysporlu Adekugbe depremde yaşadıklarını anlattı

Yayın tarihi: 10 Şubat 2023 Cuma 11:22 am - Güncelleme: 10 Şubat 2023 Cuma 11:24 am

Hataysporlu futbolcu Sam Adekugbe, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremden en çok etkilenen illerden biri Hatay’da yaşadıklarını anlattı.

Hataysporlu İngiliz futbolcu Sam Adekugbe, depremde yaşadıklarını “Bu gerçekten anlatılmıyor. Hiç beklenmeyen bir şey. Adeta bir film gibiydi. Yıkılan binalar, yangınlar, bağıran insanlar görüyorsunuz. Bu gerçekten çok üzücü bir durum.” ifadelerini kullanarak anlattı.

Sözlerine devam eden Sam Adekugbe  “Kasımpaşa maçından sonra bazı takım arkadaşlarım evime geldiler. Gece geç saate kadar oturduk. Atsu da bizimleydi ama sonra aramızdan ayrıldı. Christian Atsu ve Taner Savut’tan hala haber yok. Malzemecilerimizden biri hayatını kaybetti. Kulübün mutfağında çalışan aşçılardan birisi kızını ve annesini kaybetti. Bir başka malzemecimizin eşinin kolunun kesilmesi gerekecek.”

“Takım arkadaşlarım iyi olduğu için tabii ki mutluyum ama takımımıza yardım eden insanlar, kulüp çalışanlarından hala kayıp olanlar var. Onların ailelerinin yüzlerindeki çaresizliği görüyorsunuz. Ekonomik olarak güçlü bir yerde değiliz. Bu insanlar zorlu yaşam şartlarından geldiler. Sevdikleri, yakınları, bu insanların her şeyi. Her şeylerini kaybettiler.” ifadelerini kullandı.