Tam 6 gol oldu… Hatayspor’un muhteşem geri dönüşü yetmedi

Yayın tarihi: 27 Şubat 2019 Çarşamba 11:04 am - Güncelleme: 27 Şubat 2019 Çarşamba 1:04 pm

Maç sonucu: Hatayspor 4-2 Galatasaray

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında deplasmanda Spor Toto 1. Lig temsilcisi Hatayspor ile karşılaşıyor. Antakya Atatürk Stadı’nda saat 14.00’te başlayan müsabakayı hakem Yaşar Kemal Uğurlu yönetiyor. İstanbul’da oynanan ilk maçı 2-0 kazanan sarı-kırmızılı ekip, rövanş müsabakasında her türlü galibiyet, beraberlik ve 1 farklı mağlubiyette turu geçen taraf olacak. Sarı-kırmızılı ekibin gol bulması halinde Hatayspor, turu geçmek için 3 farklı galibiyete ihtiyaç duyacak.

8′ Ev sahibi takım sağ kanattan etkili geldi, Mirkan Aydın’ın vuruşunda direk gole izin vermedi.

21.dakikada Galatasaray Muğdat’ın golüyle 1-0 öne geçti. Maçın hakemi golden önce elle oynama olup olmadığını inceledi. VAR incelemesi sonrası gol geçerli sayıldı.

İlk yarı Galatasaray’ın 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi…

53.dakikada Emre Akbaba’nın golüyle Galatasaray farkı 2’ye çıkardı.

59.dakikada Gökhan Karadeniz’in penaltı golüyle Hatayspor farkı 1’e indirdi.

72’de Gökhan Karadeniz bir kez daha penaltıdan ağları havalandırdı ve durum 2-2’ye geldi.

79.dakikada Hatayspor Mirkan Aydın ile öne geçti: 3-2.

İsmail Çipe topu bacak arasından kaçırdı ve top ağlara gitti. Bu top dışardan içeriye çevrildiği için gol geçersiz sayıldı. Hakem VAR incelemesi sonrası golü verdi Hatayspor 4-2 öne geçti

 Süper Lig’de Akhisarspor’u son dakika golü ile mağlup eden Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ikinci maçında Hatayspor ile deplasmanda karşılaşıyor. İlk maçı Türk Telekom Stadı’nda 2-0 kazanan Galatasaray bu avantajını kullarak adını yarı finale yazdırmak istiyor. Galatasaray’da Muslera, Luyindama, Linnes, Nagatomo, Fernando, Belhanda, Feghouli ve Diagne, Hatayspor maçı kadrosuna alınmadı. Fatih Terim’in az forma şansı bulan futbolculara görev vermesi bekleniyor.

Hatayspor – Galatasaray maçı hangi kanalda, saat kaçta?

Bugün saat 14:00‘te başlayacak mücadele Aspor‘dan canlı yayınlanacak.

Hatayspor – Galatasaray 11’ler

Hatayspor: Ömer, Mehmet Tayfun, Soner, Sadi, Yasin, Kubilay, Hamidou, Selim, Gökhan, Korkishko, Mirkan

Galatasaray: İsmail, Mariano, Ahmet, Semih, Emre Taşdemir, Donk, Selçuk, Emre Akbaba, Yunus, Sinan, Muğdat

Yedekler: Batuhan, Ndiaye, Ömer, Henry, Mitroglou, Atalay, Gökay, Mustafa, Marcao, Celil

Galatasaray’ın Hatay kadrosu…

Mariano Ferreira, Ahmet Çalık, Selçuk İnan, Sinan Gümüş, Batuhan Şen, İsmail Çipe, Ryan Donk, Badou Ndiaye, Ömer Bayram, Emre Akbaba, Henry Onyekuru, Konstantinos Mitroglou, Semih Kaya, Emre Taşdemir, Yunus Akgün, Atalay Babacan, Gökay Güney, Mustafa Kapı, Marcos Teixeira, Celil Yüksel, Muğdat Çelik.

Galatasaray nasıl tur atlar?

Aslan’a yarı final için her türlü galibiyet, beraberlik ve hatta tek farklı yenilgi yetiyor. Cim Bom gol atarsa, Hatay’ın maçı 3 farklı kazanması gerekecek. Ev sahibinin 2-0’lık galibiyeti ise maçı uzatmalara götürecek.

25. yarı finalin peşinde

Galatasaray, Hatayspor’u elemesi durumunda bu kulvarda 25. kez yarı finale çıkacak. Sarı-kırmızılılar, 1962’den beri düzenlenen organizasyonda daha önce 24 kez yarı final oynadı. Tarihinde 22 kez finale çıkan Galatasaray, Türkiye Kupası’nı 17 kez ile en çok müzesine götüren takım konumunda.

Kupa yolu

Kupaya 5. turdan dahil olan Galatasaray, bu etapta TFF 2. Lig ekibi Keçiörengücü’nü, son 16 turunda ise Spor Toto 1. Lig temsilcisi Boluspor’u eleyerek çeyrek finale geldi.

Hatayspor ise 3. turdan başladığı kupada sırasıyla TFF 3. Lig takımı Esenler Erokspor ve TFF 2. Lig temsilcisi Fethiyespor’u eledi. Beşinci turda Spor Toto 1. Lig takımı Gençlerbirliği’ni saf dışı bırakan bordo-beyazlılar, son 16 turunda ise Spor Toto Süper Lig’in lideri Medipol Başakşehir’i kupanın dışına iterek adını çeyrek finale yazdırdı.