Hataylıları tehdit eden Erdoğan’a Bahçeli’den destek

Yayın tarihi: 6 Şubat 2024 Salı 7:07 pm - Güncelleme: 6 Şubat 2024 Salı 7:07 pm

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tepki çeken Hatay sözlerine destek geldi. Kahramanmaraş’ta konuşan Bahçeli, “31 Mart’ta Türkiyemize hep birlikte sahip çıkmalıyız. Ayırmadan, ayrışmadan, canla, başla Türkiye için çalışmalıyız. Merkezi yönetimle uyumlu yerel yönetimlerin seçimini mutlak surette sağlamalıyız” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yunus Emre Kongre Merkezi’nde Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni’nde açıklamalarda bulundu. “Devletimiz çok kısa sürede içerisinde muazzam işler yaptı” diyen Bahçeli’nin AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tepki çeken “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı” sözlerine verdiği destek dikkatlerden kaçmadı.

Bahçeli şunları söyledi:

“Bugün ülkemize hakim olan eser ve hizmet siyasetinin kazaya, belaya, illete ve kesintiye uğramaması varlığımız, tarihsel haklarımız ve parlak geleceğimiz adına hepimize düşen başlıca sorumluluktur. İstikrarımızı ve güvenliğimizi asla riske atamayız. Kriz bekleyenlere, kaos arzulayanlara, kutuplaşma tahrikçilerine, ekonomik tetikçilere, emperyalizmin maşalarına müsaade edemeyiz. İç ve dış cephesinde toplanıp hüsran ve hezimet vaadinde bulunanlara göz yumamayız. Türk ve Türkiye Yüzyılı’nın mimarı cumhurdur, yani sizlersiniz. Başı da Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu kapsamda 31 Mart’ta Türkiyemize hep birlikte sahip çıkmalıyız. Ayırmadan, ayrışmadan, canla, başla Türkiye için çalışmalıyız. Merkezi yönetimle uyumlu yerel yönetimlerin seçimini mutlak surette sağlamalıyız. Heba edilecek yıllarımız yoktur. Boşa geçecek zamanımız yoktur. İnancımıza göre feda edilecek, yok sayılacak, ihmaline göz yumulacak tek bir insanımız da olmayacaktır.”

Can Atalay’dan Recep Tayyip Erdoğan’ın Hataylılara tehdidine yanıt

Kaynak: TELE1