CİMER’e şikayet edilen santral ruhsatsız çıktı, çalışmalar durduruldu

Yayın tarihi: 21 Ağustos 2024 Çarşamba 12:50 pm - Güncelleme: 21 Ağustos 2024 Çarşamba 1:55 pm

Antakya Çevre Koruma Derneği (AÇKD) Başkanı Nilgün Karasu’nun, Hatay‘ın Altınözü ilçesi sınırlarında kurulacak beton santralini CİMER’e şikayet etti. Karasu’nı şikayeti sonrası ruhsatsız ve izinsiz olduğu ortaya çıkan santralin çalışmaları durduruldu.

Antakya Çevre Koruma Derneği (AÇKD) Başkanı Nilgün Karasu, Hatay’ın Altınözü ilçesi sınırlarında yeni kurulacak beton santralini CİMER’e şikayet etti.  CİMER’den gelen yanıtta, “Bahse konu şikayetinize istinaden; ekiplerimiz tarafından yerinde yapılan incelemeler sonucunda herhangi bir resmi müracaatın tarafımıza yapılmadığı anlaşılmış ve şantiye kurulumu için resmi izin ve ruhsatlar alınmamıştır. Söz konusu ruhsat çıkarılana kadar şantiye durdurulmuş olup aksi takdirde işletmenin malzemelerine el koyularak, eski haline getirilecektir” denildi.

“UMARIM İZİNSİZ ÇALIŞAN BÜTÜN BETON SANTRALLERİNE ÖRNEK OLUR”

Gelen yanıtı değerlendiren AÇKD Başkanı Nilgün Karasu şöyle konuştu:

“6 Şubat’ta yaşadığımız asrın felaketinden sonra ve çevremizde inşaat sürecinin başlamasıyla hemen hemen her mahallede beton santralleri kurulmaya başlandı. Bu beton santrallerinin birçoğu ruhsatsız ve izinsiz olarak faaliyet göstermektedir. Dernek olarak bunlara karşı mücadele veriyoruz. Çünkü etrafa yaydığı çimento tozu, gürültü çok büyük olumsuzluklar yaratmaktadır. Özellikle sağlığımızı tehdit etmektedir. Bunlarla ilgili hukuki süreçlerimiz devam ediyor. Dün aldığımız haberle mutlu olduk. Altınözü ilçesi sınırlarında bir tane beton santrali kurulma aşamasındayken, vatandaştan gelen ihbar üzerine dernek adına CİMER’e şikayet ettik. Altınözü Belediyesi’nin girişimiyle orası ruhsatsız ve izinsiz olduğu için çalışması durduruldu. Umarım izinsiz çalışan bütün beton santrallerine de örnek olur. Çevremizi, doğamızı ve sağlığımızı tehdit eden her türlü çalışma için böyle olumlu sonuçlar bekliyoruz.”

Hatay’daki TOKİ’nin rezerv alana konut ihalesi de Rönesans Holding’e gitti

Şantiye, Hatay,

Antakya Çevre Koruma Derneği (AÇKD) Başkanı Nilgün Karasu’nun, Hatay’ın Altınözü ilçesi sınırlarında yeni kurulacak beton santralini CİMER’e şikayeti sonrası ruhsatsız ve izinsiz olduğu ortaya çıkan santralin çalışmaları durduruldu.

Kaynak: ANKA